lördag 1 april 2023

Netflix: Murder Mystery 2

Foton copyright (c) Netflix

Det är inte längesedan jag recenserade en usel och svindyr actionkomedi om ett bröllop på en exotisk ö - SHOTGUN WEDDING. Nu är det dags igen.

Jag ser att jag av någon anledning inte recenserade Kyle Newachecks deckarkomedi MURDER MYSTERY, en Netflixproduktion som hade premiär 2019. Kanske såg jag den för sent för att en recension skulle vara aktuell. Dock ser jag att jag på IMDb gett den betyget 6 av 10, vilket ungefär motsvarar en trea här på TOPPRAFFEL!

Jag minns att jag tyckte att MURDER MYSTERY var förvånansvärt trevlig och rolig. Detta trots att det är ännu en av de där Adam Sandler-filmerna Netflix skiter ut, varav de flesta är svåra att sitta igenom. Sandler och Jennifer Aniston spelade Nick och Audrey Spitz, som var på Europasemester, där de blev indragna i ett mordmysterium. Liken staplades på hög, Nick och Audrey blev misstänkta för morden, och fick på egen hand lösa mysteriet.

Denna uppföljare har regisserats av Jeremy Garelick och den här gången handlar det om en actionkomedi, snarare än en deckarkomedi.

Nick och Audrey har nu blivit detektiver på heltid. De blir inbjudna till ett lyxigt bröllop på en exotisk ö i Västindien, en av personerna de träffade i förra filmen; Maharajah (Adeel Akhtar), ska gifta sig med en tjusig fransyska, Claudette (Mélanie Laurent). En massa väldigt rika människor är på ön. Plötsligt hittas en man död och Marajah har kidnappats. Alla är misstänkta, kanske främst Claudette, eftersom hon inte alls är rik som de andra.

Eftersom Nick och Audrey är detektiver, ger de sig genast på att lösa fallet; hitta mördaren och frita Maharajah. Kidnapparen hör av sig via telefon, denna vill ha en lösesumma levererad till restaurang Jules Verne i Eiffeltornet i Paris. Så, alla åker till Paris. Mark Strong dyker upp som något slags superpolis, men som kanske är skurk. Alla jagar alla, det blir biljakter, saker sprängs i luften, skjutvapen avlossas, fler dör. Antalet misstänkta minskar.

Det här är skitdåligt. MURDER MYSTERY 2 känns bara som en ursäkt för att en rad skådespelare ska få en betald semester i Västindien, på Hawaii och i Paris, där filmen spelats in. Nästan ingenting i filmen är roligt. Det är mest gapigt, de verkar tro att det per automatik blir roligt om alla skriker i mun på varandra. Dock ser filmen ut att ha kostat en slant. Charlize Theron har varit med och producerat. 

En märklig detalj är att fallet löses redan när den tredje akten inleds, ungefär. Hela den sista akten är bara en slutuppgörelse i Eiffeltornet. MURDER MYSTERY 2 varar bara 89 minuter och eftertexterna är långa.

Adam Sandler är förhållandevis nedtonad som Nick. Jennifer Aniston ser märklig ut, som om hon fått en allergisk reaktion mot något. Är det botox?
 

 

(Netflixpremiär 31/3)


0 kommentarer:

Skicka en kommentar