torsdag 21 oktober 2021

Netflix: Night Teeth

Foton copyright (c) Netflix

Ännu en Netflixpremiär på en Netflixproduktion. Denna gång på en vampyrfilm som är glassig och slickad ...

... men även häpnadsväckande kass.

Enligt IMDb heter den här filmen I AM NOT OKAY WITH THIS i Sverige och en del andra länder. Men det stämmer inte. Den listas som NIGHT TEETH i den svenska Netflix-appen. Filmen är regisserad av Adam Randall och känns som om den är kraftigt inspirerad av Marvelfilmen BLADE. Fast utan martial arts och utan Blade. Ja, utan det mesta.

NIGHT TEETH utspelar sig i Los Angeles, där det sedan länge bor vampyrer vars existens få känner till. De har anpassat sig på någon vänster, de flyter in i mängden, och de följer vissa regler för att inte avslöjas som vampyrer. Men nu vill en liten grupp vampyrer söndra och härska, en ond vampyr som heter Victor (Alfie Allen) vill ta över Los Angeles.

Jorge Lendeborg Jr spelar en kille som heter Benny. För att tjäna lite extra pengar, rycker han in som chaufför. Han ska hämta två tjejer, för att köra dem till en fest. De här två tjejerna, Blaire (Debbie Ryan) och Zoe (Lucy Fry), är snygga, men märkliga. De är förstås vampyrer, och de tvingar med Benny på en nattlig odyssé som blir allt blodigare, med vampyrklubbar och sammandrabbningar med vampyrjägare. Benny går även och blir kär i Blaire.

Det är fascinerande att man kan misslyckas så här kapitalt med en film. NIGHT TEETH har bra miljöer. Filmfotot är bra, neonen glimmar i mörkret. Blaire och Zoe är hyfsat coola som sexiga och farliga vampyrer.

Ändå är filmen mördande tråkig. Den är totalt oengagerande. Det är segt, det är illa berättat, och av någon anledning blir det hela fullkomligt ointressant. Detta beror inte på att mycket känns igen från andra filmer (och böcker och serietidningar), det hade kunnat bli kul ändå. Det beror nog snarare på att det är lite valhänt gjort. Dessutom tycker jag att filmens hjälte Benny är rätt trist. NIGHT TEETH har nog haft en hyfsad budget, men pengarna har inte förvaltats väl.

Megan Fox är med i den här filmen. Men, eventuella Megan Fox-fans (som till exempel Dave Gorman) lär bli besvikna. Fox gjorde sina scener - det var kanske bara en scen, jag minns inte - på en dag, och medverkar bara ett par minuter.

Jag kom på mig med att sitta och pilla på mobilen medan jag tittade på NIGHT TEETH. Kollade mail och Facebook, kollade trailers till andra filmer på YouTube. Betalade en räkning. Det var roligare än NIGHT TEETH.

Reaktionära amerikaner har redan fått utbrott och påstår att filmen är vänsterpropaganda - alla filmer vars hjältar inte är vita amerikaner är ju vänsterpropaganda, enligt dem.

 

 

(Netflixpremiär 20/10)


0 kommentarer:

Skicka en kommentar