torsdag 4 mars 2021

Flyttextra

Ni undrar kanske varför det är så tyst här på TOPPRAFFEL! - inga recensioner, vare sig av streamingpremiärer eller DVD-släpp. Eller av nya seriealbum.

Jo, det ska jag berätta. Jag har nämligen flyttat. Jag håller fortfarande på att packa upp och skruva ihop möbler. Men - nu bor jag ståndsmässigt och har skapat en författarhörna med utsikt över inte bara en pizzeria, utan även en filmstudio (faktiskt!).

Men varför ligger det en bild på Gunnar Björnstrand här ovan? Tja ... Jag kom att tänka på en grej för en stund sedan, när jag ögnade igenom Facebook. För några år sedan tittade jag på LJUVLIG ÄR SOMMARNATTEN från 1961. Den var väl inte speciellt bra - men den hade ett flertal fina skådisar i rollistan.

... Och de senaste åren har jag kommit på mig med att ofta titta på äldre filmer med skådespelare jag gillar. Filmer som inte alltid är jättebra, men som ändå skänker en viss njutning på grund av de medverkande. Oj, är han med - och hon! Håkan Westergren i flera Åsa-Nisse-filmer? trevligt!

Bäst är det om Gunnar Björnstrand är med. Kanske min favorit bland manliga svenska skådisar. Han kunde rädda det mesta.*

Detta gäller förstås även utländska filmer. Med utländska åsyftar jag främst amerikanska filmer. Och filmer gjorda före 90-talet. Ibland sitter jag och tittar på något, egentligen halvvisset, actionspektakel eller thriller eller western, och tänker Jävlar, vilken laguppställning! Alla är ju med!

... Och det är ju ytterst sällan jag tänker så när jag ser filmer gjorda på 2000-talet.

Nä, nu ska jag skruva ihop en soffa.

*Det finns förresten en italiensk giallo med Gunnar Björnstrand, Bibi Andersson och Giuliano Gemma! VIOLENZA AL SOLE/KÄRLEK PÅ SANDEN från 1969. Jag har fått tag på den - men inspelad från tysk TV, dubbad till tyska, och ingen text. Därför har jag ännu inte sett den. Men jag hoppas på en trevlig DVD-release inom en snar framtid.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar