torsdag 24 december 2020

Toppraffels julkalender 2020: LUCKA 24

"KONST"
Av Pidde Andersson (manus) och Mikael Tomasic (bild).
Ur seriealbumet "Giallo", utgivet av Optimal Press 1994.

SLUT!

GOD JUL PÅ ER!


2 kommentarer:

Petter T sa...

Man får tacka! Bra tempo (pacing? Vad säger man nu på svenska?) och trevligt tecknat. Jag skrattade gott när polisen drog sin skojteori om mördaren, för det vad var jag trodde på riktigt skulle vara upplösningen. En sak som jag dock inte riktigt fattade var om polisen var den här namnlösa kamraten till Krister i tillbakablickarna eller ej? Men i vilket fall, man får tacka för trevlig läsning, både i denna serie och i årets recensioner!

Pidde Andersson sa...

Pacing ... Tja, bra tempo, rappt berättat, bra flyt - det är väl vad jag brukar skriva i mina recensioner.
Jag skrev manuset till "Giallo" 1992, det är 29 år sedan, så jag minns inte riktigt vad jag hade i åtanke med vissa detaljer. Vad jag minns är att jag medvetet lade in obegripliga detaljer, dels för att skapa en surrealistisk stämning, dels för att kritiker skulle inbilla sig att serien var djup, med många symboler, och analysera den - när det i själva verket inte betydde någonting alls! Detta efter att en kritiker analyserat en av serierna i mitt och Tomasics första album, "In memoriam" (1992), och kommit fram till slutsatser som överraskade oss upphovsmän.

Skicka en kommentar