onsdag 27 november 2019

Uppdatera bokmärket!

Foto copyright (c) Studio S Entertainment

Som en del av er kanske märkte, brakade TOPPRAFFEL! ihop förra veckan. Vad som hände var att när jag själv skulle titta på en av mina recensioner på min mobil, på vilken jag kör Chrome, dök det upp ett meddelande som varnade för att sidan inte är säker. TOPPRAFFEL! var inte direkt farlig - men sidan saknade en säker HTTPS-omdirigering.

Jag försökte ändra detta i inställningarna, vilket visade sig vara svårare än jag trodde, i fallet TOPPRAFFEL! räckte det inte med att bara ändra reglaget. Synkningen med mitt domännamn, toppraffel.se, försvann och sidans DNS-inställningar behövde justeras. Företaget min domän ligger hos hjälpte till med detta, men det tog några dagar innan adressen fungerade igen.

Men! Jag har upptäckt att en del läsare har problem beroende på vilken dator och/eller webbläsare de använder. Det är inte alltid det räcker med att bara knappa in "toppraffel.se" för att komma till förstasidan. Jag har alltså Chrome på mobilen, men Firefox på datorn, och för mig funkar det utan problem på dessa två webbläsare. Men - när jag testade med Edge gick det inte. Jag var tvungen att inleda med att skriva ut "www". Ett par av mina vänner måste skriva ut "www" även när de använder Firefox och Chrome.

Detta är rätt märkligt, jag förstår inte hur det kan bli olika resultat med samma webbläsare. Men i vilket fall - för att alla ska vara på den säkra sidan och garanterat komma till förstasidan utan problem, uppdatera bokmärket till:

https://www.toppraffel.se

... Och som synes fungerar nu HTTPS-omdirigeringen. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar