söndag 8 oktober 2017

DVD/Blu-ray/VOD: Female Fight Club

FEMALE FIGHT CLUB (Studio S Entertainment)
I januari i år recenserade jag LADY BLOODFIGHT; en rätt hyfsad slåssfilm. Huvudrollen gjordes av Amy Johnston, och nu är Johnston tillbaka i ännu en film om en kampsportsturnering för kvinnor. Nej, den här rullen har inget med FIGHT CLUB att göra - detta är bara ännu en slåssfilm.
Det är lite luddigt vad filmen egentligen handlar om. Amy Jonston spelar Bex, som tidigare varit en framgångsrik fighter, men som nu lagt av och jobbar med hundar. Dolph Lundgren gör hennes far som sitter i fängelse för mord - men allt pekar på att han är oskyldig. Bex vill flytta till Afrika, men då hör hennes syster av sig. Hon är skyldig en gangster en massa pengar. För att få dessa pengar måste Bex och systern - och några andra tjejer - vinna en illegal kampsportsturnering. Gangsterns hobby är att bygga fågelholkar.
Det roligaste med FEMALE FIGHT CLUB är att den långfilmsdebuterande regissören heter Miguel Ferrer, precis som skådisen som ganska nyligen gick bort. I övrigt är det här inte roligt. Filmen är snarare direkt värdelös. Det här är en tafflig film på de flesta sätt. Dum story, kass dialog, mestadels kassa skådisar, trist filmfoto, dassig musik, och inga som helst production values. Dessutom är det förhållandevis ont om actionscener, och de fajter som serveras är dåligt koreograferade och illa filmade. De har inte ens fått till tuffa ljudeffekter - när någon får en snyting eller kickas i nyllet låter till "plaff". Dolph Lundgren är knappt med i filmen, och hans enda actionscen är vissen. Amy Johnston kan dock bli en stjärna vad det lider, bara hon får medverka i lite bättre filmer.
När jag började recensera videofilm på 1990-talet, kom det åtminstone en actionfilm i veckan, och flera av dessa direkt-på-video-filmer handlade om kickboxningsturneringar eller liknande. Men även om de var rudimentära, såg de om inget annat ut som riktiga filmer, och oftast var de underhållande. Till och med de billigaste, som till exempel Roger Cormans BLOODFIST-filmer med Don "The Dragon" Wilson. Idag är den här typen av lågbudgetaction så billig att filmerna ibland framstår som amatörproduktioner.
Direkt efter att jag sett FEMALE FIGHT CLUB såg jag HARD TARGET 2. Den kom förra året, men jag har inte skaffat den förrän nu. Den filmen har en rätt slentrianmässig handling, men det är en snabbt inspelad lågbudgetfilm från Universal Pictures, vilket innebär att budgeten är större än brukligt och pengarna har placerats där de syns (den kostade $4,5 miljoner, det vill säga lite mer än en svensk biofilm). Jämförd med FEMALE FIGHT CLUB (som påstås ha kostat $2 miljoner, men som troligen var betydligt billigare) och de flesta andra direkt-på-DVD-actionfilmer jag ser, kändes HARD TARGET 2 som en riktigt bra och påkostad film.0 kommentarer:

Skicka en kommentar