lördag 21 oktober 2017

DVD/Blu-ray/VOD: Escape from Cannibal Farm

ESCAPE FROM CANNIBAL FARM (Njutafilms)
Ibland undrar jag om distributörerna faktiskt tittar på filmerna innan de släpper dem. Filmer som till exempel ESCAPE FROM CANNIBAL FARM, en engelsk låg-lågbudgetfilm med manus och regi av en som heter Charlie Steeds. Det verkar som om den än så länge bara släppts i Sverige - och jag undrar om det finns någon därute som kommer att tycka att det här är en bra och underhållande skäckfilm.
Det hela börjar med en hyfsad, om än lite märklig, prolog i vilken en liten pojke på landet brännskadas. Därefter går det utför. En påfrestande, dysfunktionell familj ska åka ut på landet och campa. De bråkar konstant. Väl framme på vischan fortsätter de att bråka - men det dröjer inte länge innan de träffar på Den galna familjen på landet. En brännskadad motorsågsgalning, dennes långhårige far, och några andra. Den campande familjen stoppas in i strömförande burar och tanken är att de ska säljas som kött till lokala kannibaler.
Alltså ... Hur fanken kan man misslyckas med ett sådant här koncept? Jo, genom att göra filmen seg och tråkig, genom att låta den vara 102 minuter, vilket är 20 minuter för länge, genom att plötsligt krångla till handlingen, och genom att anlita mestadels usla skådisar som fäller konstig dialog.
Filmens utlovade våld och splatter är inget att skriva hem om. Någon skräckstämning infinner sig aldrig. Det här är bara amatörmässigt och kasst.
Jag skulle bli förvånad om det dyker upp någon som gillar det här på riktigt.
 

-->

2 kommentarer:

Magnus sa...

Haha härlig recension. Härligt att du orkar ta dig igenom dessa okända skräckrullar.
Själv såg jag ganska kassa "Leatherface" igår

Pidde Andersson sa...

Antar att du menar den nya "Leatherface", och inte Motorsågsmassakern 3. Jag har inte sett den nya, men en del verkar gilla den.
Jo, oftast är det en prövning att sitta igenom alla dessa nya lågbudgetskräckisar. Varje gång jag börjar titta HOPPAS jag förstås att den ska vara bra, men så är ytterst sällan fallet. De är numera FÖR billiga och amatörmässiga.

Skicka en kommentar