onsdag 4 oktober 2017

DVD/Blu-ray/VOD: Batman and Harley Quinn

BATMAN AND HARLEY QUINN (Warner Home Video)

Jag brukar hävda att DC Comics' animerade långfilmer är bättre än de spelfilmer de producerar - men den förra animerade filmen från DC jag skrev om; JUSTICE LEAGUE DARK, var verkligen inget vidare. Tvärtom, den var riktigt dålig.

... Men den här nya filmen; BATMAN AND HARLEY QUINN, den är däremot rätt bra. Det här är en av de bättre DC-filmerna på ett bra tag. Och då hör det till saken att handlingen egentligen inte är något vidare: skurkarna Poison Ivy och Floronic Man bryter sig in på ett laboratorium och stjäl ett dokument de har användning för när de ska ställa till med elände i världen - eller hur det nu var. Jag minns inte så noga, det hela var rätt ointressant.
Läderlappen och Nightwing (Nightwing är Dick Graysons superhälteidentitet efter att han tröttnade på att vara Robin) är på jakt efter skurkarna, men av diverse skäl behöver de hjälp av knäppgöken Harley Quinn. Harley Quinn har lagt av med superskurkeriet och jobbar som servitris på en bar där personalen är klädd som sexiga superhjältinnor. Hon låter sig dock övertalas av Läderlappen och Nightwing, och ställer sig på de godas sida för att bekämpa skurkarna.

Filmen har fått 15-årsgräns i Sverige, vilket är lite märkligt - fast det här är ingen film för små barn. Det här är heller ingen film man ska visa för seriefrämjare, eftersom de lär bli upprörda. Jag noterar även att en hel del amerikanska fans tycker illa om filmen - de tycker att den är tramsig och vulgär.
... Och det är väl därför jag gillade den här filmen, som regisserats av Sam Liu. Harley Quinn har bondage-sex med Nightwing, hon fiser i Läderlappsbilen, och på en sylta greppar hon mikrofonen och framför Blondies "Hanging on the telephone". Tja, jag skrattade. Sådana här scener fick vi inte se i vare sig WONDER WOMAN eller SUICIDE SQUAD. Fjanterier kan ibland rädda den sämsta handling.

Som så ofta är fallet innehåller denna Blu-ray en väldig massa extramaterial, och som så ofta är fallet är en del av detta extramaterial bättre än huvudfilmen. Här finns bland annat en dokumentär om figuren Harley Quinns historia, här finns en titt på en kommande, animerad DC-film, här är ett gäng trailers, och här finns två avsnitt med Harley Quinn ur den gamla fina, animerade TV-serien om Läderlappen från 1990-talet.

De som tycker att BATMAN AND HARLEY QUINN är för sexistisk, eller för tramsig, kan med fördel hålla sig till extramaterialet.0 kommentarer:

Skicka en kommentar