tisdag 29 augusti 2017

DVD/Blu-ray/VOD: Incarnate

INCARNATE (Studio S Entertainment)
INCARNATE spelades in redan 2013, men lades på en hylla, för att sedan dammas av och få premiär flera år senare. När den gick upp på bio här i Göteborg pressvisades den inte, så jag såg den först nu, när den släppts på DVD och Blu-ray.
Detta är den första skräckfilm Studio S Entertainment satt upp på bio. Visst är det kul att de biovisar skräckfilmer, de borde biovisa fler skräckfilmer - men varför valde de just den här? INCARNATE är en film från Blumhouse, ett bolag som ligger bakom ett flertal populära skräckfilmer - men detta är inte en av deras bättre produktioner. Det är snarare en av deras sämsta.
Brad Peyton är det som regisserat denna osedvanligt lama, ointressanta och ospännande film, i vilken Aaron Eckhart spelar dr Ember; en rullstolsburen demonutdrivare. En liten gosse har blivit besatt av en demon och Ember kommer fram till att det är en demon han jagat väldigt länge - det är samma demon som såg till att hans fru och son omkom i en bilolycka, i vilken han själv skadades svårt.
Ember och hans team använder sig av en massa manicker, och Ember har förmågan att ta sig in i människors medvetanden. Stora delar av filmen består av Embers upplevelser i dessa andra medvetanden. Han traskar omkring i något slags drömsekvenser.
Peytons film lyckades aldrig fånga mitt intresse. Den är tekniskt kompetent, och jag gillar Aaron Eckhart, men INCARNATE är mest dum och fånig - och tråkig. Här finns noll skräckstämning. Det är en sådan där film man inte glömmer bort direkt efter att man sett den - det är en film man glömmer bort medan man tittar på den.
Betyget här under är snällt, det är Eckhart som gör att jag höjer ett litet snäpp. Men det är ett synnerligen litet snäpp.


 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar