fredag 3 mars 2017

"Gamla" TOPPRAFFEL! är tillbaka

Som jag nämnt ett par gånger de senaste månaderna, lades Metrobloggen ner under 2016 - utan att de brydde sig om att kontakta användarna; de glömde åtminstone mig. Första årgången av TOPPRAFFEL!; början av 2008 till början av maj 2009 låg på Metrobloggen. Ibland länkade jag dit härifrån när jag nämnde någon gammal recension som fanns på Metrobloggen. Det var så jag upptäckte att "gamla" TOPPRAFFEL! plötsligt var väck. Jag skulle länka - och det fanns inget där. Alla mina gamla recensioner och övriga texter hade raderats och var borta för alltid  - med undantag för de som finns på JPS Medias hemsida.
Tydligen hade det gått att exportera sin Metroblogg under några månader efter att sidan stängts ner - men då hade man förstås behövt känna till att sidan var nedstängd. Vilket jag alltså inte gjorde.
Ett par vakna läsare gjorde mig häromdagen uppmärksam på att delar av gamla TOPPRAFFEL! finns på Wayback Machine, en tjänst som drivs av Archive.org. Så - med hjälp av Wayback Machine och JPS Media, har jag nu lyckats återställa det mesta av min gamla Metroblogg - på en ny blogg som inte kommer att uppdateras.
På sidan, som givetvis heter Gamla TOPPRAFFEL!, finns 208 texter, det allra mesta är recensioner av film på bio och DVD. Jag har plockat bort blogginlägg med inaktuella nyheter, döda länkar, totalt meningslösa grejor, och en del annat som känns irrelevant - minst sagt.
Men jag har inte hittat allt. De allra första inläggen saknas, så därför vet jag faktiskt inte exakt när jag startade TOPPRAFFEL!. Jag vet dessutom att jag skrivit några recensioner som inte heller finns hos JPS Media - jag omnämner dem i andra texter. Och jag kan inte hitta "En film jag länge velat se" del ett och två - jag minns inte vad dessa handlade om, så det vore kul om de dyker upp någonstans.
Några bilder finns det knappt alls på Gamla TOPPRAFFEL! - och heller inte så många taggar att klicka på. Jag ville förstås inte lägga ner alltför mycket tid på att sätta ihop bloggen; jag vill bara att den och mina texter finns där. Dock finns det en praktisk inläggslista i högermarginalen. Dessutom tycker jag att Gamla TOPPRAFFEL! blev betydligt snyggare än den hopplöst fula Metrobloggen.
Inläggen ligger inte helt i ordning, men jag har gjort så gått jag kunnat - ordning är hyfsad.
Gamla TOPPRAFFEL! hittas på http://gamlatoppraffel.blogspot.se eller på den kortare adressen http://gamlatoppraffel.tk.
Här på vanliga, reguljära TOPPRAFFEL!; Toppraffel.se alltså, kommer jag att köra på som vanligt, men läs gärna lite gammalt mög medan ni väntar på nya recensioner.-->

0 kommentarer:

Skicka en kommentar