fredag 27 januari 2017

DVD/Blu-ray/VOD: Eliminators

ELIMINATORS (Njutafilms)

När man ser en film med engelsmannnen Scott Adkins vet man aldrig vad man får. Ibland får man knappt Scott Adkins alls, även om han dominerar omslaget - som fallet är med till exempel den ruttna ZERO TOLERANCE, i vilken han visar sig ha en liten biroll. Kanske ville ha bara ha lite betald semester i Thailand.

Han har en tendens att göra lite för många filmer, Adkins. Ibland syns han som skurk i storfilmer som THE EXPENDABLES 2 och DOCTOR STRANGE, oftast medverkar han i lågbudgetaction som släpps direkt på DVD. Kvaliteten på dessa varierar vilt. Adkins är kampsportare på riktigt och jag gillar honom, och bäst är han väl i filmer som NINJA (2009) och dess uppföljare. Hans sämsta filmer är hopplösa.

Om man bemödar sig att läsa användarnas omdömen på IMDb, kan kan få de mest märkliga åsikter. Om ELIMINATORS skrev en del att det är "the worst movie I've ever seen" och liknande. Dessa personer behöver verkligen se filmer - och jag gissar att de filmer de tycker är bäst, är superhjältefilmer. ELIMINATORS är ingen större höjdare, men den levererar på actionfronten.

Regissör är engelsmannen James Nunn, som tidigare gjort HOOLIGANS 3, även den med Scott Adkins. Den är inte speciellt bra, den är mest dum. ELIMINATORS är bättre.

Adkins spelar Thomas, före detta amerikansk agent, som tillsammans med sin lilla dotter lever anonymt under vittnesskydd i London. Här undrar jag förstås varför de låter Adkins spela amerikan - vore det inte enklare att låta honom vara engelsman, eftersom filmen utspelar sig i England? Kanske är det för att filmen är producerad av WWE Studios, och de vill nog ha amerikanska hjältar.

I vilket fall - Thomas' identitet röjs och onda gangsters försöker få honom dödad. Stu Bennett, en brottare känd som "Wade Barrett", gör en brittisk torped som går fram som en terminator, han skjuter alla som kommer i hans väg.

Handlingen är inget vidare, men filmen innehåller gott om action, och dessa scener är välgjorda. Dessutom är det lite kul att se en typisk amerikansk actionrulle utspela sig i England och involvera främst engelska skådespelare.
0 kommentarer:

Skicka en kommentar