måndag 14 november 2016

DVD/Blu-ray/VOD: Countdown

COUNTDOWN (Njutafilms)

Brottarförbundet WWE fortsätter att försöka göra actionstjärnor av sina wrestlingstjärnor. Det går sällan speciellt bra. Se bara på de utstrålningsbefriande köttbullarna i THE MARINE-filmerna, samt diverse andra mer eller mindre bortglömda action- och skräckfilmer.

John Stockwell, som gjorde TURISTAS och den usla CAT RUN, har regisserat COUNTDOWN - en anonym titel på en anonym direkt-på DVD-film. Huvudrollen innehas av Nic Nemeth, som när han brottas går under namnet Dolph Ziggler. I filmens eftertexter listas han som Dolph Ziggler (vilket låter som ett porrnamn), medan det på det svenska DVD-omslaget står Nic "Dolph Ziggler" Nemeth. Han är inte sådär jättekul. Han ser ut att ha en banan intryckt på tvären i käften. Dessutom är det svårt att se tuff ut om man har en sådan där man bun.

John Stockwell vet hur man gör film; COUNTDOWN har väl en hyfsad budget och ser ut som den "riktig" film, vilket numera inte är jättevanligt när det gäller B-film. Fast manuset han fått lämnar en hel del att önska. Det är så tunt att jag satt och undrade "var det här allt?". En stollig skurk från öst har kidnappat en liten pojke och bundit fast honom vid en bomb. Tuffe polisen Ray (Ziggler) suspenderas, men kallas genast in på nytt för att hitta pojken. Ray paras ihop med en kvinnlig polis. De bråkar. Wrestlern Glenn "Kane" Jacobs spelar deras chef. När skurken ska få pengarna han begärt, råkar polisen döda honom. Ray och hans partner kämpar mot klockan för att hitta pojken. I slutscenen ger Ray en manlig kollega en snyting (som i COBRA), och sedan går han med bestämda steg mot kameran.

Filmen är kompetent gjort, actionscenerna är hyfsade, om än förvånansvärt få. Det hela är alldeles, alldeles för avslaget. Och nej, Dolph Ziggler har inte precis en utstrålning som bränner hål på skärmen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar