lördag 22 oktober 2016

DVD/Blu-ray/VOD: Slime City

SLIME CITY (Rapid Stream Media)

Under 1980-talet gjordes det en del amerikansk lågbudgetskräck som sköts på 16mm och som därför kändes lite råare och mer "gritty". De mest kända är förstås MANIAC, THE EVIL DEAD, BASKET CASE och STREET TRASH. I synnerhet de som gjordes i New York hade en väldigt rå, sleazy stämning.

En mindre känd film från den här tiden är Greg Lambersons SLIME CITY från 1988 - och även om den enligt vissa källor en skjuten på 35mm, ser det verkligen ut som 16mm av billigaste sort.

En orsak till att SLIME CITY är relativt okänd, är att den är ... rätt kass. Den ser ut som en ren amatörproduktion, vilket den till mångt och mycket även är. Robert C Sabin spelar Alex, som flyttar in i en mystisk, skabbig lägenhet, som hyrs ut av en gammal tant. Hans grannar är märkliga, och en av dem bjuder Alex middag. Grön mat med ännu grönare dryck. Alex skulle ha tackat nej till detta - drycken får honom att förvandlas till ett grönslemmigt, mordiskt monster. Han börjar ha ihjäl folk.

SLIME CITY påminner om något från Troma. Troma brukar man tycka är kul när man är femton, därefter inser man att det mesta är osebar skit. Lambersons film är förhållandevis ambitiös, men det är inte alltför begåvat gjort och filmen saknar stil helt och hållet. Den vinner lite på att den är skjuten på riktig film och inte video, men den blir inte mer underhållande för det. Lamberson är liksom ingen Sam Raimi eller Frank Henenlotter.

Det här är en ganska tråkig och fånig film - tycker jag idag. Hade jag sett den när den kom hade jag kanske tyckt den var hur frän som helst. Jim Muro, som gjorde STREET TRASH, hjälpte visst till under inspelningen; han skötte steadycamen.

Som extramaterial på DVD:n ligger bland annat en alldeles för kort Making of-film, och en alldeles för lång intervju med de två huvudsrollsinnehavarna.

År 2010 gjorde Lamberson en uppföljare; SLIME CITY MASSACRE med Debbie Rochon.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar