söndag 4 september 2016

DVD/Blu-ray/VOD: Blunt Force Trauma

BLUNT FORCE TRAUMA (Scanbox)
Oj! Wow! Hur gick det här till? Hur kunde det bli så här fel?
BLUNT FORCE TRAUMA, som enligt baksidestexten är en actionfilm, är skriven och regisserad av Ken Sanzel, som skrev THE REPLACEMENT KILLERS. Han hade en bra idé som kunde ha blivit en riktigt bra, svettig thriller: olagliga tävlingar där folk iförda skottsäkra västar duellerar och skjuter på varandra. Den som står kvar i sin lilla ring på marken när alla skott avfyrats vinner. En utmärkt thrilleridé.
Tyvärr tyckte tydligen Sanzel att han skulle göra något annat av sin idé. Ryan Kwanten och Freida Pinto spelar John och Colt, två hejare på att skjuta snabbt och pricka rätt. De träffas under en tävling, blir ett par och beger sig ut på en resa för att ... Tja, jag vet inte riktigt. Istället för att fokusera på tävlingarna och thrillermomentet, föredrar Sanzel att låta sina rollfigurer sitta och mumla i långa, saggiga scener. Detta är nämligen en pretentiös film som försöker vara filosofisk och poetisk.
Det filosofiska och poetiska, i kombination med ett sömnigt soundtrack där någon knäpper slött på en gitarr, gör filmen mördande tråkig. Något är fel när man ser en film om hårdföra karlar - och en kvinna - som skjuter varandra i bröstkorgen, och man kommer på sig med att kolla mail på mobilen istället för att titta på skärmen.
När det är en kvart kvar dyker Mickey Rourke upp som något slags slutboss. Han pratar med en papegoja och vill duellera utan skyddsvästar. Rourke medverkar 6-7 minuter. Freida Pinto är en tjusig tös med mycket karisma, men hon kan inte rädda den här filmen. Ryan Kwanten har ett och samma nollställda ansiktsuttryck genom hela filmen, utom i en scen då han gråter lite.
För att visa hur mycket hon tycker om John, skjuter Colt honom i örsnibben.
Filmen är inspelad i Colombia, så jag antar att den utspelar sig där; de säger bara "Sydamerika".
För övrigt har jag länge irriterat mig på bolaget Voltage Pictures vinjett. Kan ingen säga till dem att den ser ut som en PlayStation-animation från 1996?


(Släpps den 12/9)-->

0 kommentarer:

Skicka en kommentar