fredag 26 augusti 2016

DVD/Blu-ray/VOD: Navy Seals vs Zombies

NAVY SEALS VS  ZOMBIES (Scanbox)

Den tröttaste skräckfilmsgenren just nu, är zombiefilmen. Det är synd. På 1980-talet tyckte jag att zombiesfilm var den fränaste genren - och det var förstås också då de bästa filmerna gjordes, oftast i Italien. Idag går det tretton zombiefilmer på dussinet, och de allra, allra flesta har så låg budget att den inte når upp ens till anklarna. En billig DV-kamera, en kompis som vet hur man datoranimerar blod och skotträffar, och andra kompisar som smetar lite gegga i nyllet och hasar omkring och leker zombies. Det är allt som krävs. Åtminstone verkar alldeles för många filmskapare tro det.

NAVY SEALS VS ZOMBIES, i regi av Stanton Barrett, har aningens aning större budget, men det ser fortfarande extremt billigt ut.

Experiment i med ett biologiskt vapen har gått fel, och Baton Rouge översvämmas av zombies. Okej, det är egentligen inte zombies - det är folk som smittas av ett virus och förvandlas till människoätande vildar, och som rusar efter sina offer - det vill säga, ungefär som i Umberto Lenzis NIGHTMARE CITY. USA:s vicepresident befinner sig i Baton Rouge när epidemin bryter ut. Ett litet team Navy Seal-soldater skickas in för att rädda vicepresidenten.

Simpel, trist handling. Vissnarollfigurer. Trist regi, trist filmfoto, och alldeles för mycket datoranimerat blodspill. Kass dialog, kassa skådisar. Inklippta bilder på flygplan, helikoptrar och hangarfartyg.

Ed Quinn, som spelar ledaren för teamet, är hyfsad. Gamle, fine actionstjärnan Michael Dudikoff har en liten roll som befälhavare. Dessa kan inte rädda denna tradiga, trötta, fullkomligt ointressanta och ospännande film.

Endast för zombiekomplettister och tolvåringar som ännu inte sett klassikerna från 80-talet.

Så här dåliga var aldrig zombiefilmer förr - inte ens de som då skälldes ut, som till exempel BURIAL GROUND och ZOMBIE CREEPING FLESH. Två filmer jag faktiskt gillar.


(Filmen släpps den 19/8)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar