måndag 22 augusti 2016

DVD/Blu-ray/VOD: The Hoarder

THE HOARDER (Njutafilms)

Skräck på Shurgard. Ungefär.
THE HOARDER, i regi av Matt Winn, är en engelsk produktion. De få exteriörerna är filmade i New York, där filmen utspelar sig, men interiörscenerna spelades in i London.

Jag läste baksidestexten på den här - vilket jag förstås brukar göra - och tyckte att det lät spännande. En kvinna går vilse i ett lagerförråd, där det visar sig att något ondskefullt ruvar. Och temat hoarders är tacksamt, det är ju ett konstigt fenomen. Samtidigt misstänkte jag att det skulle vara ännu en av de där låg-lågbudgetskräckfilmerna det görs alldeles för många av idag.

Någon regelrätt hoarder; en person som inte kan förmå sig att kasta något, inte ens använt dasspapper, förekommer inte i filmen. Mischa Barton spelar Ella, som tillsammans med en halvkriminell kompis tar sig ner i ett underjordiskt lagerförråd, modell Shurgard. Ella misstänker att hennes pojkvän är otrogen och gömmer något i ett förrådsutrymme. Väl nere i underjorden attackeras kompisen och dödas - en människoliknande skepnad kryper omkring därnere. Ella försöker fly, men det är lättare sagt än gjort. I sina försök att hitta ut, träffar hon ytterligare några människor, däribland en beväpnad, otrevlig polis.

Jodå, det här är ännu en sådan där lågbudgetfilm som verkligen ser lågbudget ut, tack vare det digitala filmfotot. Matt Winn gör en rad misstag. Hans rollfigurer är alldeles för osympatiska och irriterande för att jag ska bry mig - tvärtom blir det bara jobbigt att sitta och titta på de här typerna i 82 minuter. Det här är också en sådan där film som ställer frågor - som aldrig besvaras. Ett mysterium som inte löses. "Jaha? Men ... varför?" utbrast jag.

Det hade förstås kunnat fungera ändå, om det vore snyggt, välspelat, spännande och otäckt - men det är det inte. Det är alldeles för platt. Först mot slutet börjar det bli lite intressant, när en förklaring börjar antydas - men det blir ingenting av det.

Ja, jösses. Jag gillar ju verkligen skräckfilm. Men det skulle verkligen vara trevligt om det gjordes fler nya filmer som faktiskt är bra. Som det är nu, föredrar jag att se om gamla filmer från 1970- och 80-talen. Det som ansågs vara mindre bra då, är oftast alltid bättre än det som görs idag. Visst finns det alltid undantag, men det är långt mellan undantagen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar