fredag 8 juli 2016

DVD/Blu-ray/VOD: Feed the Devil

FEED THE DEVIL (Njutafilms)
En märklig - och dum - trend inom genrefilmen de senaste åren, kanske till och med de senaste decennierna, är att att låta huvudpersonerna vara rötägg; oftast småkriminella, och allmänt jobbiga och osympatiska. Detta innebär så gott som alltid att det är svårt att bry sig när de råkar illa ut.
Den kanadensisk-engelska vildmarksthrillern FEED THE DEVIL slår något slags rekord på den här fronten. Jared Cohn spelar Marcus, som i filmens inledning snor pengar av sin white trash-morsa, men hon klubbar ner honom med ett baseballträ. Han är skyldig folk stålar, men får veta att det ute i vildmarken, mitt ute i ingenstans, växer extremt värdefull marijuana. Tillsammans med sin oerhört trashiga flickvän, och dennas syster, åker de iväg. Det skulle de förstås inte ha gjort. Det finns något okänt därinne i skogen. Något ondskefullt och mordiskt.
Först försvinner flickvännen. Sedan träffar de på en indiantjej som inte pratar. Sedan jagas de runt. Men mest av allt händer ingenting.
FEED THE DEVIL är regisserad av en som heter Max Perrier. Det finns inte så mycket information om den här filmen ute på nätet, på IMDd finns inga recensioner, inte ens av användarna (således blir den här recensionen först på IMDb).
Filmfotot är riktigt bra. Det här ser ut som en riktig film. Men det är väl det enda. I övrigt är det här under all kritik.
Huvudpersonerna är exceptionellt osympatiska och spenderar större delen av filmen med att bråka och skrika. Jag skiter fullkomligt i om de kommer att överleva eller ej. Det dröjer ungefär 50 minuter innan det händer något något så när intressant, och det sista 10-15 minuterna är okej - men då är det förstås försent.
Regin är inget vidare, klippningen är besynnerlig. Ofta känns det som att scenerna inte hänger ihop, som att alltför mycket saknas, och att de ligger huller om buller, och jag tyckte ibland att det var rätt svårt att uppfatta vad som händer på grund av detta. Marcus är en jävel på att överleva; han klubbas, han spetsas, men han kommer hela tiden på fötter igen och fortsätter att fly - eller leta efter sin påfrestande flickvän. Efter ett irriterande icke-slut spelas Wagner till de långsamt rullande eftertexterna.
Enligt DVD-omslagets framsida är det här DEN SISTA FÄRDEN möter CANNIBAL HOLOCAUST, enligt baksidan är det en korsning av ROVDJURET och WINTER'S BONE. Det stämmer inte. Det här är bara tråkigt och jobbigt att titta på.
Apropå vildmarksthrillers: är det inte på tiden att HUNTER'S BLOOD släpps på Blu-ray, eller åtminstone på DVD?
-->

0 kommentarer:

Skicka en kommentar