söndag 3 juli 2016

DVD/Blu-ray/VOD: Burying the Ex

BURYING THE EX (Scanbox)
Joe Dante verkar vara en oerhört trevlig kille, men han har nog inte gjort någon riktigt bra långfilm sedan MATINÉ, som kom 1993. På sistone har han mest jobbat med TV, och långfilmen THE HOLE från 2009 har jag inte sett. Han är även mannen bakom Trailers from Hell, som jag förstås är stor anhängare av.
Huvudrollen i Dantes nya komedi BURYING THE EX spelas av Anton Yelchin. Det känns lite konstigt att se honom här - han omkom som kanske är bekant i en bisarr trafikolycka häromveckan. Ännu märkligare känns det då filmen innehåller en trafikolycka med dödlig utgång.
Yelchin spelar Max, en skräckfilmsälskare som jobbar i en liten skräckbutik. Hans sambo Evelyn (Ashley Greene) visar sig vara en påfrestande typ; militant vegan, aggresiv, och hon gillar inte skräckfilm. Max känner att han måste avsluta förhållandet. Jag förstår honom. Vem klarar av jobbiga veganer med dålig smak?
Innan Max hinner dumpa Evelyn, blir hon påkörd av en buss och dör. Problemet är löst, verkar det som. Snart hittar Max en ny flickvän, den coola skräckfilmsnörden Olivia (Alexandra Daddario). Dock visar det sig att en liten mystisk skulptur Max fått är magisk (detta förklaras inte närmare), och Evelyn vaknar till liv. Hon kryper ur sin grav och återvänder hem - och är jobbigare än någonsin. Samt lätt förruttnad.
BURYING THE EX är väl okej, om än inte särskilt rolig. Filmen är rätt sympatisk. Lite slarvigt är det, det finns några lösa trådar, och jag skulle gärna vara utan alla vissna sexskämt. Det blir även för mycket med alla konstanta filmreferenser. Max har väggarna fulla med klassiska filmaffischer, TV-apparater visarscener ur skräckfilmer, de går på bio och ser skräckfilm - och de pratar om skräckfilm och namedroppar regissörer. Det känns lite grann som när unga filmfans gör film och vill hylla sina idoler.
Men visst. Jag hade inte tråkigt när jag såg den här.
Dessutom har gamle, goe Dick Miller i vanlig ordning en liten roll.0 kommentarer:

Skicka en kommentar