måndag 4 april 2016

DVD/Bly-ray/VOD: Riot

RIOT (Studio S Entertainment)
Actionfilmer om en polis som går under cover som fånge för att nita en skurk som sitter i fängelse är en fin, pålitlig genre. DEATH WARRANT med Jean-Claude Van Damme är den film jag först kommer att tänka på, men det finns fler.
RIOT, som inte ska blandas ihop med en tjugo år gammal Gary Daniels-film med samma titel, ståtar med en stor bild på Dolph Lundgren på det svenska DVD-omslaget. Men Dolphan har inte huvudrollen. Hjälten i John Lydes nya film spelas av Matthew Reese. Han är en polis som heter ... Jack Stone.
Den slemme gangsterbossen Balam (Chuck Liddell) sitter inlåst i en lyxcell, från vilken han sköter sin verksamhet. Han sköter även fängelset, eftersom han köpt personalen. Och han har köpt poliser. En polis som inte ville låta sig köpas var ... Jack Stone. När Balam mördade Stones fru, fick Stone nog. Han genomförde ett rån på en bank ägd av ryska maffian, arresterades, och placerades i samma fängelse som Balam. Allt för att kunna hämnas och ta kål på Balam.
I fängelset lär Stone lära känna den storvuxne och efterblivne städaren William (Dolphan). William hasar runt i korridorerna; han har glasögon, huvudet på sned, och pratar med osäker, vek röst. Fast han visar sig vara en jävel på att spöa upp folk, vilket behövs när han umgås med ... Jack Stone.
RIOT är en föredömligt tunn film. Handlingen är enklast möjliga. Rollfigurerna presenteras knappt, det räcker att veta att Jack Stone är en polis som kan karate. Här finns ingen som helst karaktärsutveckling, inga finesser, inga twister. Regi och filmfoto är rudimentärt. Däremot får vi oändligt många actionscener. Filmen är kort och det känns som om mer än hälften av speltiden består av vilda slagsmål, ofta gäller Alla Mot Alla.
Vad är bättre än actionfilmer om poliser som går under cover i fängelser? Jo, Women In Prison-filmer. Fängelset i RIOT har även en kvinnoavdelning, och där finns en blond karatebrud. Hon tillbringar hela filmen med att spöa upp folk, och först på slutet får vi veta vem hon är.
Dolph Lundgren har medverkat i en del dassiga filmer på sistone - som den riktigt vissna A CERTAIN JUSTICE. RIOT kan väl knappast kallas "bra", men i egenskap av slåssfilm gör den sitt jobb - den är väldigt underhållande. Det är fett ös och röj, och inget annat. Dolphan verkar tycka att det är kul att spela knast.-->


0 kommentarer:

Skicka en kommentar