fredag 18 mars 2016

Bio: Kung Fu Panda 3

Bild copyright (c) DreamWorks Animation

Jag läste nyss min recension av KUNG FU PANDA 2, som hade premiär 2011. I den skrev jag att filmen är väldigt snyggt gjord och har bra figurdesign, men att den är påfrestande att titta på. Egentligen skulle jag kunna använda samma recension en gång till med smärre förändringar.

Förra gången fick den kung fu-kunnige pandan Po veta att han är adopterad av gåsen han kallar pappa. Den här gången dyker plötsligt Pos riktige far upp. Farsgubben tar med sig Po till en pandaby uppe i bergen. Samtidigt tar sig den onde Kai, som ser ut att vara något slags buffel, ut ur andevärlden där han bor, för att leva jävel på Jorden. Han förvandlar några av Pos kompisar till jade, och så beger han sig iväg till pandabyn för att nita Po - varför minns jag inte riktigt. Po måste därför lära sina nya pandavänner kung fu.

Allesandro Carloni och Jennifer Yuh står för regin av denna film, som är en kinesisk samproduktion. Liksom förra gången är det väldigt snyggt gjort, med maffiga miljöer och väldesignade figurer. Men - det är otroligt påfrestande att titta på det här. Det är väldigt mycket hysteriska kung fu-slagsmål. Nu gillar jag kung fu-filmer - men då ska det vara spelfilm. I KUNG FU PANDA 3 känns det mest som något färgglatt som rör sig alldeles för snabbt på duken.

I vanlig ordning har filmen säkert förlorat en hel del när den dubbats till svenska. I originalet görs rösterna av Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Jackie Chan och åtskilliga andra kända skådespelare. Antagligen tillför dessa en hel del. De svenska rösterna är slätstrukna. Jag tyckte inte att någonting var roligt i filmen.

Välj ZOOTROPOLIS istället, om du inte redan sett den. Den är både bra och rolig.

KUNG FU PANDA 3 har blivit en stor succé i Kina.

(Biopremiär 18/3)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar