lördag 13 februari 2016

DVD/Blu-ray/VOD: Yakuza Apocalypse

YAKUZA APOCALYPSE (Njutafilms)
Den extremt produktive Takashi Miike är tillbaka med en ny film. Sedan debuten 1991 har karln regisserat drygt hundra långfilmer. Av dessa har jag bara sett en handfull. Jag kan väl inte påstå att jag tillhör hans största fans. Miike har främst blivit känd för sina mest kontroversiella filmer, som AUDITION och ICHI THE KILLER, och DEAD OR ALIVE-serien. Bisarra filmer fyllda med extremvåld, ibland sexuellt våld och förnedring, men ofta även surrealistiska, jönsiga, komiska och/eller allmänt tramsiga. Jag brukar sällan gilla dem. Oftast tycker jag att Miikes filmer - och liknande japanska filmer - inte ger mig någonting alls; de börjar och slutar, och jag minns ingenting alls.
Miike har dragit ner på produktionstakten på senare år. YAKUZA APOCALYPSE kom 2015, ett år då han bara gjorde ytterligare en film. YAKUZA APOCALYPSE är något slags skräckactionkomedi - och en surrealistisk och konstig sådan. Filmen handlar om en maffiaboss som visar sig vara vampyr. Han jagas av ett gäng vampyrjägare (varav en av någon anledning pratar engelska; dålig engelska). Maffiabossen halshuggs, men en av hans män; den klantigaste av dem, hittar huvudet - och blir vampyr även han.
Sedan händer en lång rad besynnerliga grejor. Höjdpunkten är nog när det dyker upp en jättegroda på cykel och brister ut i karate. Det växer även upp en pojke ur en rabatt. Ja, det är ingen hejd på konstigheterna och jag förstod inte så mycket.
Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här filmen. Den innehåller inga kontroversiella scener, det är mest tjoflöjt, och det är ganska underhållande. Betyget härunder är tveksamt, men jag väljer att fria istället för att fälla.-->

0 kommentarer:

Skicka en kommentar