torsdag 25 februari 2016

DVD/Blu-ray/VOD: Return to Sender

RETURN TO SENDER (Scanbox)
RETURN TO SENDER, regisserad av Foud Mikati, är ännu en film jag började titta på utan att först ha läst baksidestexten (det var för mörkt i rummet), eller något annat om filmen. Rosamund Pike och Nick Nolte, och Pike poserar med en slägga på omslaget - tja, det kan kanske vara någonting, tänkte jag.
Men det var det inte.
Pike spelar sjuksköterskan Miranda, som vill sälja sitt hus. En dag ska hon ut på en blind date. Killen hon ska träffa är lite tidig, så hon ber honom komma in. Orsaken till att han är tidig är att han inte alls är killen hon ska träffa - nej, han är våldtäktsmannen William (Shiloh Fernandez), som förgriper sig på Miranda i hennes hem. Hon hittas av den egentliga dejten, som ringer ambulans. Aha - det här är alltså en rape and revenge-film, tänkte jag.
Polisen hittar William, som döms till fängelse. Miranda lokaliserar honom, hon börjar brevväxla med våldtäktsmannen, och snart börjar hon även besöka honom i fängelset. Det verkar nästan som om hon flörtar med honom.
För att vara en thriller, tar RETURN TO SENDER väldigt god tid på sig. Till större delen är detta ett drama - och ett ganska tråkigt sådant. Det är meningen att man ska undra vad Miranda är ute efter när hon tar upp kontakten med William, men förklaringen kommer knappast som en överraskning - det här ska ju trots allt vara en thriller.
Dagen innan jag såg den här filmen, kollade jag på Trent Haagas skräckkomedi CHOP. Det visade sig att det finns en del likheter. Men CHOP är betydligt roligare att titta på, trots sämre skådisar och extrem lågbudget.
Nick Nolte spelar Mirandas far. Det är ju småtrevligt, men hans roll tillför inte speciellt mycket. Det här är en ospännande, tråkig och lite ologisk film.-->

0 kommentarer:

Skicka en kommentar