måndag 28 september 2015

Oops! Skämt och allvar ...

Några av er undrar kanske varför jag ännu inte recenserat några filmer som hade premiär förra veckan. De kommer vad det lider. Det har ju varit Bokmässa i Göteborg! Fyra dagar då jag inte hann göra något annat. Eftersom jag dessutom höll i fyra programpunkter på olika scener, var jag tvungen att förbereda dessa, istället för att skriva om film. Jag måste även nämna att jag på grund av Bokmässan hoppade över pressvisningen av THE MARTIAN som hölls i morse. Jag var tvungen att sova ut.


Men! Nu ska ni få höra! Jag medverkar i en bok som kom ut till mässan. Boken finns bland annat på Bokus och kostar där endast 136 kronor, vilket förstås är väldigt billigt för en bok som den här.

"Oops! Skämt och allvar ... med de aderton i Svenska Serieakademin!" heter boken, som kommit ut på Tre Böcker Förlag. Svenska Serieakademin fyller 50 år i år, och denna bok är en del i firandet. Samtliga arton ledamöter har skrivit varsitt kapitel i vilket vi berättar om vårt förhållande till tecknade serier. Drygt 160 sidor, väldigt tjusiga sådana, formgivna av ledamot Anna Larsson.
Stellan Nehlmarks förord innehåller en gammal fin intervju med Sture Hegerfors.

När jag bläddrar igenom boken konstaterar jag att flera av oss tar upp Fantomen - det är nog ofrånkomligt. Jag själv skriver till exempel om Fantomen. Bland annat. Till mitt kapitel har även Malin Biller gjort en teckning som visar hur det såg ut när jag läste serier på 1970-talet.


En fantastiskt trevlig bok på alla sätt. Ett givet köp.


Den sjuttonde oktober kommer Akademin att fira sina 50 år i ABF-huset i Stockholm. Där kommer vi att del ut årets Adamsonpriser (extra många i år), följt av scenframträdanden av prominenta gäster, som Jan Lööf och Jean-Claude Mézières. Kom gärna  dit!

2 kommentarer:

Magnus sa...

Aj då, visste inte att du var där samt att denna bok fanns. Gick runt en del på serieavdelningen men inte allt. Var mest ute efter en autograf i senaste Fantomen av den nya svenska Fantomentecknaren Henrik Jonsson :-)

Pidde Andersson sa...

Jag är alltid på Bokmässan, jag var där för 30:e året i år. Jag höll bl a i tre programpunkter på seriescenen på lördagen. Boken fanns dock inte i serieträsket; Tre Böckers monter låg inte där.

Skicka en kommentar