tisdag 9 juni 2015

TOPPRAFFEL! sörjer: Mary Ellen Trainor

Mrs Freud är död - rättare sagt, Mary Ellen Trainor, som spelade den brydda polispsykologen dr Stephanie Woods i samtliga fyra DÖDLIGT VAPEN-filmer, har gått bort i cancer, endast 62 år gammal (enligt Wikipedia och diverse artiklar, enligt IMDb blev hon 64).

Ja, faktum är att hon på sätt och vis hade två olika roller i DÖDLIGT VAPEN 2 - eftersom rollfigurerna i en scen slår på TV:n och avsnittet "And All Through the House" av TALES FROM THE CRYPT visas - Trainor var med i det.

Efter att först ha synts i ett avsnitt av SKÅL, filmdebuterade Mary Ellen Trainor 1984 i Robert Zemeckis' DEN VILDA JAKTEN PÅ STENEN - hon var ett tag gift med Zemeckis. Därefter rullade på med en lång rad filmer, ofta regisserade av Zemeckis eller Richard Donner, och hon hade så gått som alltid väldigt små roller. Vad som är intressant är att trots att dessa roller var marginella, minns man dem ofta.

Vi kunde se henne i THE GOONIES - DÖDSKALLEGÄNGET, Fred Dekkers strålande barnfilm MONSTERKLUBBEN (THE MONSTER SQUAD), som censurklipptes i Sverige för att få en 15-årsgräns (!!!), ACTION JACKSON, DIE HARD, SCROOGED, GHOSTBUSTERS II, TILLBAKA TILL FRAMTIDEN DEL II, RICOCHET, DÖDEN KLÄR HENNE, FORREST GUMP, CONGO, och nyinspelningen av FREAKY FRIDAY.

Vid sidan av dessa långfilmer medverkade hon i avsnitt av bland annat REMINGTON STEELE, AMAZING STORIES, MANNEN I MITT LIV och ROSWELL.

MARY ELLEN TRAINOR
1952 - 2015
R.I.P. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar