tisdag 23 juni 2015

DVD: Vice

VICE (Scanbox)

Bruce Willis' stjärnstatus är inte vad den en gång varit. Förvisso har han inte halkat ner till Steven Seagals nivå och agerar i renodlade direkt på DVD-produktioner - men Willis dyker upp i alldeles för många konstiga små filmer, som tydligen går upp på bio i en del länder, men som oftast släpps direkt på DVD här i Sverige.

Alldeles nyligen var han med i filmen THE PRINCE, som jag inte har sett. Regissör var Brian A Miller - och här har vi Willis i ännu en film av Miller. Hade han kontrakt på att göra två filmer av Miller i rask följd? Och varför tackade han ja till att börja med? Det här är inte bra - det är rätt dåligt.

År 2009 medverkade Bruce Willis i den bortglömda androidfilmen SURROGATES. och nu är han tillbaka i ännu en androidfilm. Fast den här gången spelar han skurken - Julian Michaels, som har byggt upp en liten stad; Vice, i vilken man kan leva ut sina fantasier. Invånarna är nämligen superrealistiska androider som kan tänka och känna, och man kan göra precis vad man vill med dem - inklusive våldta och mörda dem. Snuten Roy (Thomas Jane) gillar inte detta och vill stänga ner Vice, eftersom staden lockar till sig det värsta avskum man kan tänka sig.

Ambyr Childers spelar androiden Kelly (som ser ut som Amber Lynn), som plötsligt blir självmedveten. Hon rymmer från staden, men det dröjer inte länge innan hon jagas av både Roy och av Julians beväpnade trupper.

VICE innehåller en hel del action och den har nog inte varit alltför billig - men den ser ut- och känns som en skräpig B-film med alldeles för hög budget. Manuset är inte det mest logiska och dialogen är ibland hemsk - bland annat när det ska förklaras hur robotarna är byggda och fungerar; snacka om usel exposition.

Thomas Jane har långt hår och ser ut som Christophe Lambert; han är hård och fäller konstant misslyckade tuffingrepliker. Ambyr Childers saknar utstrålning och är trist. Bruce Willis är tydligt ointresserad av rollen, han rör sig i samma få miljöer och fäller sina repliker utan större inlevelse.

VICE är en riktigt kass film, men jag tycker ändå inte att den är tillräckligt usel för att jag ska sätta en etta.

 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar