söndag 21 juni 2015

DVD: The Gambler

THE GAMBLER (Paramount)
Enligt IMDb hade THE GAMBLER svensk biopremiär den andra januari i år - men jag kan inte påminna mig om att den biovisats. Åtminstone inte i Göteborg och Malmö - den gick kanske bara upp i Stockholm?
Oavsett vilket - nu har den släppts på DVD, och nej, THE GAMBLER har inget med den gamla, trevliga Kenny Rogers-filmen att göra. Det här är ett drama av engelsmannen Rupert Wyatt, som gjorde APORNAS PLANET: (R)EVOLUTION. Mark Wahlberg spelar universitetsprofessorn och spelmissbrukaren Jim Bennett, som driver omkring på mystiska, illegala kasinon och spelar för skyhöga summor. Det går inte så bra och han får en stor skuld som måste återbetalas inom sju dagar - han ska hosta upp $260 000 till en slem korean och dennes illasinnade män. Bennett blir alltmer desperat i jakten på pengar och ytterligare gangsters blandas in. Samtidig råkar Bennett inleda en kärleksrelation med en av sina elever (Brie Larson).
Oavsett om THE GAMBLER gick på bio eller ej, finns det ingen större anledning till att den inte skulle ha gjort det. Detta är trots allt en påkostad bioproduktion. Jag vill inte påstå att den är särskilt engagerande och spännande, jag hade lite svårt att hålla intresset uppe och Bennett är en rätt osympatisk rollfigur - men Wahlberg gör en stark insats. Filmen innehåller en hel del små, roliga detaljer; bildkompositioner, händelser i marginalen. Jag gillade även slutet.
Förutom Wahlberg och Larson, ser vi John Goodman och, i rollen som Bennetts stenrika morsa, Jessica Lange.
Om man är mer intresserad av spel och dobbel än jag, har man kanske större utbyte av Wyatts film. För övrigt är det Wyatt som ska regissera den kommande Marvelfilmen GAMBIT.


-->

4 kommentarer:

Magnus sa...

Hur klarar du av att se filmer på dvd Pidde? :-)

Pidde Andersson sa...

Genom att stoppa dem i spelaren och titta, förstås.
Eller menar du medan jag är bortrest? Jag har programmerat Toppraffel att uppdatera sig själv.

Magnus sa...

Haha nej, men det har funnits något som heter bluray i snart 10 år.
Men ibland så snålar väl filmbolagen och sänder er bara dvd istället för bluray? Fast jag kom på att jag har en bekant som har en liten liten filmblogg och hon får faktiskt filmerna tillsänt sig på bluray.
Jag läser din blogg med stor glädje då vi verkar ha ungefär samma smak om filmerna som släpps :-)

Pidde Andersson sa...

Sent svar, det var lite si och så med nätåtkomst i sommarstugan:
Faktum är att jag fick THE GAMBLER på Blu-ray, men jag har inte brytt mig om att ändra rubriken till "DVD/Blu-ray". Dock är det oftast DVD:er bolagen skickar ut - om ens det. Från SF får man bara en länk till en streamad tittkopia. Dessutom skickas alldeles för många titlar inte ut alls - främst direkt-på-DVD-filmer. Dessa är ju de mest intressanta, eftersom jag oftast redan har skrivit på de som biovisats.
Vi lever i andra tider nu. DVD och Blu-ray är i det närmaste döda format.

Skicka en kommentar