måndag 6 april 2015

TOPPRAFFEL! sörjer: Tom Towles

Bara ett par veckor efter att ha fyllt 65, har skådespelaren Tom Towles plötsligt dött - i skrivande stund finns inga uppgifter om hur och varför.

Tom Towles gjorde sig känd som en av filmhistoriens främsta sleazebags efter att ha gestaltat en rad obehagliga typer i främst skräckfilmer i lågbudgetfacket. Efter att ha spelat teater i många år filmdebuterade Towles 1975 i Pacinoklassikern EN SATANS EFTERMIDDAG - han spelade polis och nämndes inte i rollistan. Det dröjde till 1980-talet innan han åter syntes på film och 1986 kom den film han är mest känd för: HENRY: PORTRAIT OF A SERIAL KILLER, som i Sverige fick den felaktiga titeln HENRY - EN MASSMÖRDARE. Tom Towles spelade Otis, Henrys vidrige kompis.

Därefter kunde vi se Towles i Tom Savinis nynspelning av NIGHT OF THE LIVING DEAD, han var med i Stuart Gordons THE PIT AND THE PENDULUM, och i THE BORROWER.

Otis och Henry - kompisar i vått och torrt.

Vidare kunde vi se honom i FORTRESS, BLOOD IN, BLOOD OUT, MADDOG OCH GLORY, THE ROCK och MIAMI VICE, och i TV-serier som DEEP SPACE NINE, SEINFELD, PÅ SPANING I NEW YORK, LAGENS ÄNGLAR, CITYAKUTEN och CSI.

Inte helt oväntat blev Tom Towles en av de skådisar Rob Zombie knöt till sig när han började göra film. Towles var med i Zombies HOUSE OF 1000 CORPSES, THE DEVIL'S REJECTS och HALLOWEEN. Det var även Rob Zombie som förmedlade nyheten om Tom Towles död.


TOM TOWLES
1950 - 2015
R.I.P.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar