söndag 11 januari 2015

TOPPRAFFEL! sörjer: Taylor Negron

Taylor Negron har dött i cancer, endast 57 år gammal. Negron var ännu en av alle de där skådespelarna med ett speciellt utseende som är svårt att glömma, men som alltid gör småroller och vars namn vi sällan kommer ihåg. Taylor Negron har vi sett på film och TV otaliga gånger.

Negron debuterade 1979 i ett par TV-serier, och under 1980-talet figurerade han i en rad komedier jag faktiskt helt hade glömt bort, men som jag såg och kanske till och med gillade när de kom - TITTA VI OPERERAR, BETTER OFF DEAD, LÄKARSKOLAN, ONE CRAZY SUMMER, samt i de mer kända HÄFTIGT DRAG I PLUGGET och JOHNNY DANGEROUSLY. Han dök även upp i thrillern RIVER'S EDGE med Keanu Reeves, och i ett avsnitt av SPANARNA PÅ HILL STREET.

Den siste scouten.

På 1990-talet medverkade Negron i avsnitt av MAKTKAMP PÅ FALCON CREST, FORTSÄTT DRÖMMA, FRESH PRINCE I BEL-AIR, han var frisör i ett avsnitt av SEINFELD, han dök upp i CITYAKUTEN och VÄNNER, och på bio såg vi honom i superfloppen NOTHING BUT TROUBLE, han var den vidrige Milo i DEN SISTE SCOUTEN, han var med i SPY HARD, STUART LITTLE, och i den märkliga I WOKE UP EARLY THE DAY I DIED med Billy Zane, en film gjord på ett ofilmat manus av Ed Wood och som vi visade på Fantastisk Filmfestival 1998.

Under 2000-talet blev det enorma mängder TV-serier, TV-filmer, mycket direkt-på-DVD-rullar, kortfilmer, och Taylor Negron medverkar i två filmer som ligger i post-production och därför ännu inte släppts.

TAYLOR NEGRON
1957 - 2015
R.I.P.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar