fredag 10 oktober 2014

TOPPRAFFEL! sörjer: Jan Hooks

Jag minns inte riktigt varför, men i somras diskuterade jag och en kompis Jan Hooks. Jag tror att vi blandat ihop henne med någon annan kvinnlig komiker som medverkade i SATURDAY NIGHT LIVE. Troligen var det Laraine Newman vi var ute efter, men vi kom bara på Jan Hooks.

... Och av en märklig slump har nu Jan Hooks dött, endast 57 år gammal. Enligt Variety kämpade hon mot "en svår sjukdom". Och nej, hon ser allt annat än frisk ut på bilder tagna de senaste åren.
Jag blev med kabel-TV 1990 och på den tiden visade MTV ett eller flera avsnitt av SATURDAY NIGHT LIVE varje dag - och då var det fortfarande "den gamla goda tiden" som gällde. Antingen körde de klassiska avsnitt från 1970-talet med John Belushi, Dan Aykoyd, Steve Martin och det gänget, eller de avsnitt som då var nya, med Mike Myers, Wayne's World, och så vidare - och Jan Hooks. Och Hooks minns jag som väldigt kul. En snygg tjej som är skitrolig och en hejare på att imitera folk - hon var nog mest känd för att göra Hillary Clinton och Nancy Reagan.
Förutom att medverka i SNL (1986-1991), kunde vi se Hooks i långfilmer som PEE-WEES STORA ÄVENTYR, TJEJEN SOM TOG HEM SPELET, BATMAN - ÅTERKOMSTEN och CONEHEADS. På TV syntes - och hördes - hon i TV-serier som TREDJE KLOTET FRÅN SOLEN, FUTURAMA, SIMPSONS och 30 ROCK.
JAN HOOKS
1957 - 2014
R.I.P.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar