måndag 1 september 2014

TOPPRAFFEL! sörjer: Bill Kerr

Skådespelaren Bill Kerr har dött, 92 år gammal. Namnet sa mig ingenting, men så kollade jag upp hans filmografi och några bilder, och konstaterade att jag sett karln i rätt många filmer.

Kerr föddes i Sydafrika, men hans föräldrar var australier och de återvände snart till Australien, där Bill Kerr inledde sin skådespelarkarriär. Snart for han till England för att prova lyckan där, och han medverkade i en lång rad filmer; främst brittiska och australiska.

Redan 1933 långfilmsdebuterade han i något som hette HARMONY ROW. Därefter kom bland annat filmer som ATTACK I NATTEN med Dirk Bogarde, DE FLÖGO ÖSTERÅT (bättre känd som THE DAM BUSTERS), BARA FÅ KAN SKOJA SÅ med Peter Sellers, Doktornfilmerna DOKTORN PÅ VIFT och DOKTORN GÅR TILL SÄNGS, och han var med i EN KUL GREJ HÄNDE PÅ VÄG TILL FORUM.

Vidare kunde vi se honom i två filmer av Pete Walker; TIFFANY JONES och HOUSE OF MORTAL SIN, han var med i GALLIPOLI med Mel Gibson, musikalen THE PIRATE MOVIE, han mötte Gibson ytterligare en gång i BRÄNNPUNKT DJAKARTA, minsann om han inte medverkade i RAZORBACK, och han hade en roll i THE COCA-COLA KID.

Bill Kerr medverkade även i mängder av TV-serier och TV-filmer, bland dessa märks BENNY HILL, DOCTOR WHO och TILLBAKA TILL EDEN. Han gjorde sin sista filmroll 2004.

BILL KERR

1922 - 2014

R.I.P.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar