onsdag 6 augusti 2014

TOPPRAFFEL! sörjer: Marilyn Burns

Marilyn Burns har kastigt och oväntat gått bort, endast 64 år gammal. Burns kommer för all framtid främst att minnas för sin debutroll - det var hon som var Sally Hardesty ("The Screamer") i Tobe Hoopers MOTORSÅGSMASSAKERN från 1974.
Hon medverkade inte i speciellt många filmer, Burns. 1976 gjorde hon rollen som en i Charles Mansons gäng i den uppmärksammade och Emmybelönade TV-filmen HELTER SKELTER och 1977 hade hon en roll i Tobe Hoopers EATEN ALIVE. Detta var allt hon gjorde på 1970-talet.
Future-Kill
Under 1980-talet figurerade hon bara i två filmer. Dels var hon med i en skräckfilm jag aldrig hört talas om som heter KISS DADDY GOODBYE (1981), och dels var hon med i den usla framtidsthrillern FUTURE-KILL, som kom 1985. I denna återförenades hon med Ed Neal; liftaren från MOTORSÅGSMASSAKERN.
Helter Skelter.
Burns enda roll under 1990-talet var i den lika otursförföljda som usla TEXAS CHAINSAW MASSACRE: THE NEXT GENERATION - men hon nämns inte i rollistan. Nästa roll kom först 2012, i en skräckfilm som heter BUTCHER BOYS och vars manus skrivits av Kim Henkel, som även skrev MOTORSÅGSMASSAKERN. 2013 dök hon upp som hastigast i TEXAS CHAINSAW 3D, och i år var hon med i något som heter SACRAMENT.
Marilyn Burns sista film är just nu i post production. IN A MADMAN'S WORLD heter den och har regisserats av en släkting till Burns.
MARILYN BURNS
1950 - 2014
R.I.P.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar