söndag 17 augusti 2014

TOPPRAFFEL! sörjer: Madeleine Collinson

Ena halvan av The Collinson Twins; Madeleine, har gått bort, endast 62 år gammal. Madeleine och hennes syster Mary föddes- och växte upp på Malta, och när de 1969 kom till London upptäcktes de av den legendariske - och beryktade - flickfotografen Harrison Marks; mannen bakom filmklassiker som NAKED AS NATURE INTENDED (1961) och NINE AGES OF NAKEDNESS (1969). Systrarna hamnade i Playboy och blev därmed det första tvillingpar som veks ut i den tidningen.
Madeleine och Mary långfilmsdebuterade 1969 i SOME LIKE IT SEXY, i vilken man även kunde se söta Madeleine Smith (från THE VAMPIRE LOVERS). Därefter kunde man se dem i Lindsay Shonteffs PERMISSIVE, något som hette GROUPIE GIRL, SHE'LL FOLLOW YOU ANYWHERE, och KÄRLEKSMASKINEN, som bygger på en roman av Jacqueline Susann.
1971 kom så tvullingarna Collinsons mest kända film - som även blev deras sista film. Hammer Films DJÄVULENS DOTTER, bättre känd under sin originaltitel TWINS OF EVIL. Ett kul litet erotiskt vampyrraffel i vilket man även kunde se David Warbeck, Peter Cushing och David Price.
Jag minns att det redan för ett par decennier sedan gick rykten om att en av systrarna - eller båda - hade dött, eftersom ingen verkade veta vart de tog vägen. Men Madeleine gifte sig, skaffade tre barn, och flyttade tillbaka till Malta.
I ärlighetens namn ska jag erkänna att jag inte vet om det är Madeleine eller Mary på bilderna som illustrerar den här nekrologen. Sorry! Jag ser ingen skillnad på dem!
MADELEINE COLLINSON
1952 - 2014
R.I.P.  

-->0 kommentarer:

Skicka en kommentar