torsdag 3 april 2014

Dubbelvernissage med Svenska Serieakademin i Malmö!

Kära vänner, ovänner och bloggläsare! Det är dags för mig att sätta ännu en hatt på huvudet. Jag vill inte kalla mig "curator", eftersom det i det här fallet är aningen felaktigt och dessutom låter lite pretentiöst, men jag kommer inom kort - närmare bestämt den tolfte april - att begå min debut som projektledare för en utställning.
Ja, inte bara en utställning, utan två. Samtidigt!
Det är jag och mina glada vänner i Svenska Serieakademin som tillsammans med de två gallerierna NWW43 och Elleroch, och med hjälp av Seriefrämjandet och Svenskt seriearkiv, slår till med dubbelutställningen ÄVENTYRARE + PIONJÄRER. Självklart årets stora seriehändelse alla kategorier. Jo, det vågar jag påstå - eftersom det här är min blogg.
På NWW43 (Lugna gatan 43) visas original från bl a Lasse Åbergs och Sture Hegerfors samlingar. Klassiska äventyrsserier från tiden då serietecknare hade tusch på fingrarna. Här snackar vi toppraffel!
På Formgalleriet hos Elleroch (Friisgatan 14) visas sagoprinsessor i färgsprakande miljöer och tuffa brudar med skinn på näsan av Gunila Stierngranat och Margit Uppenberg (Gobi).

Jag utgår självklart från att ni kommer dit allihop! Jag kommer att vara där, liksom delar av serieakademin.
Klicka på bilden ovan för större version! (Kommer du dit med tåg ligger Triangelns station närmast)

-->0 kommentarer:

Skicka en kommentar