söndag 13 april 2014

Bio: Rio 2 - Prövar vingarna i Amazonas

Bilder copyright (c) Twentieth Century Fox Sverige
Den animerade RIO från 2011 är en film jag inte har några som helst minnen av. Detta beror på att RIO var en väldigt slätstruken och oinspirerad film. Den var i princip bara något färggrant som rörde sig på duken. Detta hindrade dock inte filmen från att spela in en massa pengar och därmed betinga en uppföljare. Denna uppföljare har vi här.
... Och den är om möjligt ännu mer slätstruken än originalet. De blåa pippifåglarna Blu och Jewel är tillbaka, och efter att filmen inletts i Rio, en stad där alla verkar sjunga och dansa dygnet runt, får de för sig att de ska fara till Amazonas och leta upp sina släktingar. Med sig på färden tar de sina tre ungar, som ska vara busiga, men vars bus är rätt lama. Väl på plats i djungeln uppstår förstås in massa problem. Det stoppas även in angelägna miljöbudskap, eftersom skogen håller på att skövlas av ett slemt företag.
Emellanåt sjungs och dansas det - och sångerna är hemska. Figurerna är trist designade, om än inte lika träiga som i samma studios ICE AGE-serie. Det är ont om humor och de skämt som förekommer är inte speciellt roliga. Filmen är i 3D, men det märks knappt. Den svenska dubbningen är av vanlig TV3-klass och det låter lite konstigt när alla figurer pratar svenska med har fått behålla sina engelska namn. Regissören Carlos Saldanha, som även regisserade den första RIO och nyss nä,mda ICE AGE-filmer, är född i Rio.
RIO 2 - PRÖVAR VINGARNA I AMAZONAS är bara något färggrant som rör på sig på bioduken.
Och nu har jag inte mer att säga om filmen.
(Biopremiär 11/4)

-->0 kommentarer:

Skicka en kommentar