torsdag 17 april 2014

Bio: The Quiet Roar

Foto copyright (c) NonStop Entertainment
Varning! Detta kan vara den sämsta filmrecension jag någonsin skrivit! Vill du läsa en ordentlig recension av den här filmen - vänligen leta upp en sådan annorstädes.
Så här är det: jag har ju varit projektledare för två utställningar med Svenska Serieakademin (och dessa pågår fortfarande, så kom och titta om du inte redan sett dem!). I och med att jag och en kompis åkte upp till Lasse Åberg för att hämta objekt missade jag flera pressvisningar. Dessa filmer ser jag nu i efterhand på ordinarie visningar. Henrik Hellströms THE QUIET ROAR var en av dessa filmer. Den tänkte jag att jag skulle se klockan 21 igår.
Under eftermiddagen fick jag veta att ett nytt galleri i en källare någonstans vid Sofielunds Folkets hus skulle invigas mellan 17 och 20. Så jag traskade dit - det är ju alltid trevligt med en vernissage mitt i veckan. Jag kom dit, men inte fan kunde jag hitta något galleri i en källare. Under ytan skulle visst stället heta. Jag gick in och frågade en tant. Hon begrep inte vad jag pratade om. En annan tant kom fram och sa att där inte fanns något nytt galleri i källaren - men en trappa upp pågick en vernissage. Under ytan var inte heller ett nytt ställe. Jag gick upp och där träffade jag ett gäng latinamerikaner, varav jag kände ett par. Det var dessa som ställde ut. Jag blev väldigt väl emottagen. Jag bjöds på oliver och ost och chips - och vin. Jag tömde den röda vinboxen. Tvingades ge mig på det vita vinet. Jag hällde i mig flera glas, väldigt många glas, medan jag pratade med arrangörerna.
Plötsligt var klockan 20 och jag återvände till centrum. Äntrade Spegeln, skaffade biljett, och bänkade mig mitt på andra bänkraden. Jag gosade ner mig i fåtöljen.
Filmen började. Någon pratade engelska med svensk brytning. Eva-Britt Strandberg dök upp i närbild. Filmfotot hade en billig look. Och så rullade eftertexterna.
Vad nu? Det var mig en kort film!
Jaha.
Jag hade visst somnat direkt efter förtexterna.
Nåja. Så kan det gå. Därför får filmen detta betyg:
?
(Biopremiär 11/4)

-->1 kommentarer:

Sofia sa...

Jag kan lugna dig med att du inte missade något av värde...

http://bilderord.wordpress.com/2014/04/16/the-quiet-roar-2014/

Skicka en kommentar