måndag 24 mars 2014

TOPPRAFFEL! sörjer: James Rebhorn

Skådespelaren James Rebhorn har dött, endast 65 år gammal, och de flesta nekrologer refererar till honom som en av de medvekande i TV-serien HOMELAND; en serie jag aldrig sett, och som domaren i SEINFELD - han var med i det allra sista avsnittet. Men Rebhorn gjorde betydligt mer än dessa två TV-roller. Han hann faktiskt med en massa roller på film och TV.
Han TV-debuterade redan 1951 i en serie som hette SEARCH FOR TOMORROW, men det dröjde till 1963 innan nästa TV-roll, och efter den dröjde det till 1976. Han verkar mest ha spelat teater på den här tiden. Först under 1980-talet rullade film- och TV-karriären igång på riktigt. Vi såg honom i den halvklassiska skräckfilmen HAN VET ATT DU ÄR ENSAM, i SILKWOOD, i Stephen Kings CAT'S EYE och i miniserien NORD OCH SYD.
Han vet att du är ensam - och han har gott om hår.
Vidare dök han upp i några TV-filmer om Kojak, han var med i HUSET PÅ CARROLL STREET, SKRÄCKENS TIMMAR (det vill säga nyinspelningen av DESPERATE HOURS), WISEGUY på TV, FALLET HENRY, Woody Allens SKUGGOR OCH DIMMA, MIN KUSIN VINNY, BASIC INSTINCT, EN KVINNAS DOFT, CARLITO'S WAY, INDEPENDENCE DAY, THE GAME, REAL STEEL, och TV-serierna BOSTON LEGAL och 30 ROCK. För att bara nämna en bråkdel av alla roller karln gjort.
JAMES REBHORN
1948 - 2014
R.I.P.

-->0 kommentarer:

Skicka en kommentar