fredag 14 februari 2014

TOPPRAFFEL! sörjer: Ralph Waite

Ibland har jag de mest märkliga förhållanden till skådespelare. Ralph Waite har dött, 85 år gammal, och i artiklar omnämns han som känd från TV-serien THE WALTONS. Men nu är ju det ännu en av de där TV-serierna jag bara läst om, som nämns i filmer, och som jag egentligen inte har någon aning om vad det är.
Själv minns jag Ralph Waite främst från Charles Bands CRASH AND BURN; en Full Moon-film producerad av min vän Dave DeCoteau och som återanvände robotscener ur Stuart Gordons ROBOT JOX. Jag tror inte att Waite hade uppskattat att det är för denna direkt-på-video-B-film jag minns honom.
Ralph Waite debuterade 1954 och medverkade i några TV-serier innan han fick en roll i REBELL I BOJOR (1967). Därefter kunde vi se honom på bio i till exempel FIVE EASY PIECES, GRISSOM-LIGAN,CHATOS LAND,  DE 7 RIDER IGEN!, THE STONE KILLER, BODYGUARD, CLIFFHANGER och TIMEQUEST. PÅ TV syntes han i mängder av serier, däribland BRÖDERNA CARTWRIGHT, RÖTTER, CSI, GREY'S ANATOMY, BONES och VÅRA BÄSTA ÅR.
1990 bedrev han en kampanj för att röstas in i The Congress, men det sket sig.


RALPH WAITE
1928 . 2014
R.I.P.

-->0 kommentarer:

Skicka en kommentar