torsdag 30 januari 2014

Melodifestival i Malmö och TOPPRAFFEL! tycker till

Vi på TOPPRAFFEL! är ju om oss och kring oss. Rättare sagt: jag är det. Det är ju inte så många fler än jag här. Jag skriver om film, DVD, serier, konst, ibland böcker och det händer att jag kastar mig över annat. I våras var jag till exempel på Eurovisiontjoflöjtet och härjade. Och eftersom det på lördag hålls Melodifestival i Malmö; den första deltävlingen, vem tror ni är där? Jo, denne!
Nu är ju inte jag någon schlagerbög. Tvärtom. Men jag tycker att de här tillställningarna är fascinerande. Det är hur galet som helst! Och nu har jag lyssnat på de åtta låtar som ska tävla på lördag. Jag beväpnade mig med block och penna, sällade mig till den stora klungan musikskribenter i en sal på Savoy och åt ett äpple. Ready for Jukebox from Hell! Så här ser mina anteckningar ut - rätt upp å ner:

1. Yohio: "To the End" - Slätstruken
2. Mahan Moin: "Aleo" - Kass, tjatig
3. Linus Svenning: "Bröder" - Värdelös
4. Elisa Lindström: "Casanova" - Tillbaka till 1981, enda schlagern
5. Alvaro Estrella: "Bedroom" - Vaffan?!
6. Ellen Benediktson: "Songbird" - Tradefest*
7. Sylvester Schlegel: "Bygdens son" - Skämtar de?
8. Helena Paparizou: "Survivor" - Slätstruken

Ska jag tycksa något mer? Tja, jag tror nog att Yohio vinner. Hans låt är minst sämst och ala småflickor kommer att rösta på honom. Det lär nog även gå bra för Paparizou. Personligen uppskattar jag den härliga töntfaktorn i "Casanova", och jag gillar verkligen att refrängen går "Åh åh åh du är min Casanova!". Den låter precis som ni tror!

*Tradefest har inget med handel att göra. Jag bara satte ihop "tradig" med "fest".


-->0 kommentarer:

Skicka en kommentar