fredag 15 november 2013

TOPPRAFFEL! sörjer: Al Ruscio

Karaktärsskådespelaren Al Ruscio har checkat in på scenen ovan molnen, 89 år gammal. Han var ytterligare en av de där herrarna vi sett i hur många småroller som helst på film och främst TV, men aldrig riktigt vetat vad de heter. Ruscio sågs ofta som italiensk gangster eller möjligtvis som italienskättad polis, men han spelade mycket annat.
Efter att 1958 ha debuterat i ett avsnitt av GUNSMOKE, kunde man på TV bland annat se honom i ZORRO, THRILLER, PETER GUNN, BRÖDERNA CARTWRIGHT, THE ALFRED HITCHCOCK HOUR, THE UNTOUCHABLES, DR KILDARE, BARETTA, DEN OSYNLIGE MANNEN, ROCKFORD TAR ÖVER, KOJAK, STARSKY OCH HUTCH, HULKEN, PAR I HJÄRTER,TAXI, UPPDRAG I SINGAPORE, REMINGTON STEELE, FALCON CREST, MIKE HAMMER, SPANARNA PÅ HILL STREET, ARKIV X, men främst kommer vi att minnas honom som restaurangägaren som Elaine anklagar för att bara anställa storbystade servitriser i ett avsnitt av SEINFELD.
På bio dök Al Ruscio upp i filmer som NU FIGHTAS VI IGEN!, KNIVEN ÄR ENDA VITTNET, GUDFADERN DEL III, FANTOMEN - och så mötte han Don "The Dragon" Wilson i Cormanproducerade slåssrafflet FUTURE KICK.
Al Ruscio spelade även teater och undervisade i skådespeleri.
AL RUSCIO
1924 - 2013
R.I.P.

-->0 kommentarer:

Skicka en kommentar