torsdag 12 september 2013

Bio: The Spirit of '45

Foto copyright (c) Nonstop Entertainment

Ibland kommer det blir som jag absolut inte kan recensera. Oftast handlar det om barnfilm riktad till treåringar, men det kan även vara dokumentärer som Ken Loachs nya film; THE SPIRIT OF '45. Jag är fullkomligt ointresserad av vad den handlar om.

... Och den handlar om gruvarbetarnas situation i England efter krigsslutet 1945. Om hur jävla fattigt de hade. Om socialismens uppgång och fall. Om hur ännu mer jävla fattigt de hade det. Om hur Churchill blev utbuad. Och om hur otroligt jävla fattigt de hade det.

Filmen är i svartvitt och varvar klipp ur gamla journalfilmer med nygjorda intervjuer med, tja, vilka är det här, mest gamla gruvarbetare, tror jag. En gubbe pratar om hur han och hans fyra syskon sov i samma sänga, som var full med hundratals loppor, löss och insekter. Vi får se en snutt ur en gammal film där en sådan loppbiten säng visas upp. You're lucky! We used to live in a lake!

Den här filmen är så smal att man kan skjuta in den under dörren. Det är så smalt att jag undrar hur man kan tro att detta ska locka folk till biografer. Och det ser förstås inte ut som en biofilm. THE SPIRIT OF '45 borde istället visas på en liten TV-kanal som riktar sig till de som är specialintresserade av ämnet.

Som sagt - jag själv är totalt ointresserad och jag även om det var lite intressant i början, tröttnade jag efter en kvart, tänkte på annat, och somnade antagligen.

Tydligen har filmen blivit omdiskuterad i England. Jag vet dock inte riktigt varför.

Jag kan bara ge den här filmen ett betyg, och det blir detta:

(Biopremiär 13/9)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar