tisdag 24 september 2013

Bio: Runner, Runner

Foton copyright (c) Twentieth Century Fox

En thriller baserad på skumraskaffärer i nätpokervärlden, det har jag aldrig sett förr. Kan det vara något?

Nej, visar sig svaret vara.

Justin Timberlake spelar collegestudenten Richie Furst, en driftig ung man som finansierar sina studier med hjälp av nätpoker; han är affiliate till ett pokerföretag och får massor av studenter att bli nätpokerspelare, vilket han gör stora pengar på. Dock ser inte skolan på detta med blida ögon. Gambling är förbjudet där. Samtidigt är det svindyrt att studera där. Richie tvingas välja. Fortsätta att studera - eller sluta och spela poker. Han väljer det förstnämnda, men behöver massor av pengar.

Richie misstänker att han bivit blåst av en viss Ivan Block (Ben Affleck); den lömske mannen bakom företaget Richie jobbar åt. FBI har ögonen på Block, som tros ha byggt upp sin förmögenhet genom att själa från sina närkunder. Problemet är bara att Block gömmer sig på Costa Rica. Richie åker därför till just Costa Rica för att mötas Block öga mot öga och få ordning på ekonomin. Självklart går det inte så enkelt som planerat; Costa Rica visar sig vara ett helveteshål, Block är en galning som omger sig med råbarkade typer, och polisen är korrupt.

Av någon anledning är RUNNER, RUNNER en märkligt ointressant film. Tråkig, ospännande, slätstruken. Jag hade väldigt svårt att engagera mig i det här. Här finns en del fascinerande miljöer, ett par inspirerade scener - som när Block får för sig att mata krokodiler med två stackare indränkta i kyckligfett - och Gemma Arterton är med; hon är ju en trevlig tös på de flesta sätt.

Regissören Brad Furman har tidigare gjort den betydligt bättre THE LINCOLN LAWYER. Den här gången fick han inte till det alls. RUNNER, RUNNER är så intetsägande att jag inte har så mycket mer att säga om filmen.

Gillar man inte Ben Affleck kan man numera köpa affleckborttagningsmedel.

(Biopremiär 27/9)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar