måndag 28 januari 2013

TOPPRAFFEL! sörjer: Lloyd Phillips

I sommar går Zack Snyders nya Stålmannenepos MAN OF STEEL upp på bio, men en som inte får se den är dess verkställande producent; Lloyd Phillips, som dött i en hjärtattack, 63 år gammal.
Phillips föddes i Sydafrika men växte upp i Nya Zeeland, och han gick och belönades med en Oscar redan för sin första produktion; kortfilmen THE DOLLAR BOTTOM. Därefter gav han sig på långfilm. 1982 kunde vi se ROAD WARRIOR-kopian WARLORDS OF THE 21ST CENTURY med Michael Beck från THE WARRIORS - jo, det var den som hette BATTLETRUCK här i Sverige. Efter några ganska okända titlar kom 1995 Terry Gilliams' DE 12 APORNAS ARMÉ, PÅ GRÄNSEN med Anthony Hopkins, det rätt sketna bergsklättrarrafflet VERTICAL LIMIT, BEYOND BORDERS med Angelina Jolie, LEGENDEN OM ZORRO (Hm, vi kommer allt längre från BATTLETRUCK här...), den usla THE INTERNATIONAL, mästerverket INGLOURIOUS BASTERDS och den vissna THE TOURIST.
Lloyd Phillips höll på att förbereda THE GREAT WALL, en film om kinesiska muren, och därefter var det dags för Vin Diesel och Samuel L Jackson att återvända i XXX: THE RETURN OF XANDER CAGE. Dessa filmer lär säkert se dagens ljus trots Phillips' bortgång.
LLOYD PHILLIPS
1949 - 2013
R.I.P.   2 kommentarer:

Anonym sa...

TOAD WARRIOR? Det finns visst verkligen en film som heter så, men den kom senare.

Pidde Andersson sa...

Oj. Jösses. Tack!

Skicka en kommentar