tisdag 8 januari 2013

TOPPRAFFEL! sörjer: David R Ellis

Stuntmannen och regissören David R Ellis har plötsligt och oväntat gått och dött, endast 60 år gammal. Han befann sig i Johannesburg, där han förberedde sin nästa film KITE, när han hastigt och lustigt tog ner skylten. Hur han dog är ännu inte klart; han hittades på sitt hotellrum. Troligen dog han av sig själv.
Som stuntman kunde vi se honom - rättare sagt: kunde vi helst inte se honom - i filmer som GAME OF DEATH, DEATHSPORT, NU BLÅSER VI SNUTEN, ETT PÄRON TILL FARSA!, SCARFACE, DÖDLIGT VAPEN och ROAD HOUSE - plus väldigt många andra filmer.
Ellis var även Second Unit Director på en farlig massa filmer, bland dem WATERWORLD, EXIT WOUNDS, HARRY POTTER OCH DE VISES STEN och MATRIX RELOADED.
Men det är väl främst som regissör han kommer att bli ihågkommen. Efter att ha regidebuterat med PÅ RYMMEN I SAN FRANCISCO - DEN OTROLIGA VANDRINGEN 2, kom han med den fräsiga FINAL DESTINATION 2, vilken Quentin Tarantino hävdar är en av de bästa uppföljare som någonsin gjorts. CELLULAR släpptes som FINAL CALL i Sverige, en osedvaligt korkad titel på en film som är kul och spännande, men fullkomligt osannolik - och inte helt oväntat baserad på ett manus av Larry Cohen.  Efter den kom SNAKES ON A PLANE, en film som inte är så cool som den borde vara.
2008 kom skräckisen ASYLUM, som jag faktiskt inte minns om jag sett eller ej, och det finns ju otaliga filmer med den titeln. Handlingen låter bekant, men jag vet inte. Däremot har jag definitivt sett THE FINAL DESTINATION, eftersom jag ju recenserat den. En film med fullkomligt fantastiska 3D-effekter. Jag gillade den.
David R Ellis' sista film nlev SHARK NIGHT 3D.
Den glömmer vi, tack.
DAVIS R ELLIS
1952 . 2013
R.I.P.0 kommentarer:

Skicka en kommentar