måndag 14 januari 2013

Pang vad jag är förkyld

Inget blogginlägg igår - och nästan inget idag heller. Jag var förkyld häromveckan, men det peakade snabbt och försvann.
Trodde jag
För nu har förkylningen kommit tillbaka igen. Vilket suger. Jag har en massa jag måste skriva, men jag pallar helt enkelt inte. Men jag kan väl åtminstone hitta på något här på TOPPRAFFEL! - eller? Ska jag dra till med en Expressenkrönika igen? Nej, inte nu igen, inte redan. Jag vill ju inte att de ska ta slut.
Jag slänger in den här gamla grejen från 2008. Eller om det nu var 2007.


OXIDE och DANNY PANG i förvirrar i intervjuförsök

Här är ett utdrag ur en krönika jag skrev för några år sen, i vilken jag bland annat tog upp en av de konstigaste intervjuer jag gjort:


Förra året gjorde jag mitt livs hittills märkligaste intervju. Jag intervjuade bröderna Pang. Resultatet gick inte att använda.
Oxide och Danny Pang är filmmakarna bakom till exempel "Bangkok Dangerous" och den utmärkta rysaren "The Eye". De är från Hongkong och deras engelska visade sig vara väldigt svår att penetrera - dessutom begrep de uppenbarligen inte vad jag sa. Så här lät det vid ett tillfälle:

- Vet ni något om svensk film?

- Svensk?

- Ja, filmer från Sverige.

- Sverige?

- Sverige är ett land. Jag kommer därifrån.

- Hm.

- Ni känner alltså inte till några svenska regissörer?

- Stephen King är bra.

- Han är amerikan och författare.

- Ja. Han är bra!

- Men ni måste väl känna till...Bergman?

- Vem är det?

Så fortgick det, och det blev konstigare och konstigare. Jag tackade för mig, kliade mig i huvudet och gick och tog en öl. 
2 kommentarer:

Håkan sa...

Krya på dig! Det är tomt utan en daglig dos Pidde!
/Håkan

Pidde Andersson sa...

Tack!
Jag måste friskna till. Senare i veckan är det ju bl a Django Unchained...

Skicka en kommentar