lördag 1 december 2012

TOPPRAFFEL! sörjer: Lars-Gunnar Björklund

För de flesta är Lars-Gunnar Björklund mest känd som sportjournalist och mannen som drog igång TIPSEXTRA på TV. Fast som som säkert är bekant, är jag inte speciellt intresserad av fotboll - och övrig sport.
För mig är Lars-Gunnar Björklund den tjocke och jovialiske killen som muntert ledde diverse frågesport- och underhållningsprogram på TV, som till exempel SUPERSVARARNA. Han var även killen med Lotto - Björklund var ju marknadsdirektör för Tipstjänst. Tydligen var det han som ringde upp vinnarna.
Till detta kommer att Lars-Gunnar Björklund under en period var ledamot av Svenska Serieakademin.
Jag trodde faktiskt att Björklund redan var död, eftersom jag sett sett till honom i media på åtskilliga år. Jag läser nu att han drabbades av en stroke 2003 och blev allt svagare sedan dess. Igår dog han.
LARS-GUNNAR BJÖRKLUND
1937 - 2012
R.I.P.0 kommentarer:

Skicka en kommentar