tisdag 3 juli 2012

TOPPRAFFEL! sörjer: Andy Griffith

Andy Griffith har dött, 86 år gammal. Ett faktum som fått en massa amerikaner att utbrista "Åh nej, vad trist" - medan de flesta här i Sverige säger "Andy vem?". Andy Griffith var mest känd för den på sin tid ohemult populära THE ANDY GRIFFITH SHOW, som gick 1960-1968. Nej, jag har aldrig sett programmet. Jag har nog inte ens sett klipp från det (men jag gissar att det finns en del på YouTube).
Däremot konstaterar jag att Griffith medverkat i en fruktansvärd massa TV-serier jag sett - och ännu fler jag känner till, som visats här, men som jag inte sett. Han kunde till exempel beskådas i HAWAII FEM-0, THE DORIS DAY SHOW, THE BIONIC WOMAN, KAMPEN OM COLORADO, TV-versionen av HÄRIFRÅN TILL EVIGHETEN, FANTASY ISLAND, THE LOVE BOAT (minns ni att den hette PÅ KRYSS MED KÄRLEKEN när SVT visade ett par avsnitt?), HOTEL, DAWSON'S CREEK... Han innehade titelrollen i TV-deckaren MATLOCK, 181 avsnitt som sändes mellan 1986 och 1995.
Vidare medverkade han i otaliga TV-filmer, varav en del har smått bekanta titlar; det är möjligt att de gått även på svensk TV, och han hann med att figurera i en handfull biofilmer; en av dem var SPY HARD.
Men nu lär det inte bli så mycket mer.

ANDY GRIFFITH
1926 - 2012
R.I.P.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar