söndag 22 juli 2012

DVD: Silent House

SILENT HOUSE (Scanbox)
Det är sällan man ser skräckfilm från Uruguay. Jag har fortfarande inte sett någon - eftersom jag aldrig såg THE SILENT HOUSE (2010), trots att det släppts på DVD här i Sverige. Däremot har jag sett den här amerikanska nyinspelningen i regi av Chris Kentis och Laura Lau. Försedd med samma titel, minus "The". Och jag kan väl inte påstå att jag fick lust att se originalfilmen.
Båda versionerna är mest uppmärksammade för att de utspelar sig i realtid. Den amerikanska versionen har även fått en liten puff av Elizabeth Olsens medverkan. Olsen har ju blivit Hollywoods och främst independentfilmens nya kelgris.
Olsen spelar Sarah, som tillsammans med sin farsa och farbror ska rensa upp i huset hon växte upp i innan det säljs. Det dröjer inte länge innan de upptäcker att de inte är ensamma i kåken. Någon - eller några - andra är också där. Spöken? Farsan försvinner och hittas sedan avsvimmad och blodig.
... Men det dröjer nästan 70 minuter innan det faktiskt händer något i filmen! Större delen av SILENT HOUSE består av att Sarah försiktigt tassar omkring i mörka rum. Oftast är hon skiträdd och gråter. Men det händer ingenting!
Därefter följer ett par hyfsat effektiva spök- och skräckscener, och efter det kommer en inte alltför originell twist, och så är det slut.
Det är möjligt att filmen är mer spännande om man ser den på bio, men hemma på DVD funkar den inte alls. När jag trodde att filmen började gå mot sitt slut, visade det sig att jag bara var 36 minuter in i handlingen ...
Elizabeth Olsen är bra, men det är väl allt. Olsen och en cello på soundtracket. Nathan Larson står för filmmusiken. Han berättade att han håller med mig och mina åsikter om filmen.
Se om THE HOUSE BY THE CEMETERY istället.0 kommentarer:

Skicka en kommentar