söndag 24 juni 2012

DVD: Michel Gentil X 2

Nu blir det porr här på TOPPRAFFEL!

Vänta lite ...

Inledde jag inte likadant ganska nyligen?

Jo, det gjorde jag. Jag recenserade ju den danska porrsamlingen DEJLIGT. Men nu är det dags igen!

Det är inte längesedan det ansågs vara omöjligt att släppa Jean Rollins filmer på den svenska marknaden. Men de senaste åren har Njutafilms släppt majoriteten av den franske vampyrmästarens filmer på DVD. Vad som återstår är den sista handfull han gjorde - samt de porrfilmer han regisserade som "Michel Gentil". Michel Gentil var faktiskt bara nästan en pseudonym. Rollin hade nämligen dessa namn som mellannamn på riktigt.

I november förra året släppte Njutafilms den första Michel Gentil-filmen, men jag skrev aldrig om den. Nu har de släppt en till, så jag passar på att skriva om båda, och börjar med novembersläppet.

 

SCHOOLGIRL HITCH-HIKERS (Njutafilms)

Efter att ha regisserat några skräckfilmer, lät sig Jean Rollin motvilligt övertalas till att göra rena sexfilmer. Detta är den första - och trots att den rådande trenden 1973 var hårdporr, är detta en mjukporrfilm med sexscener i samma stil som de i skräckfilmerna.

Vi får följa två unga lifterskor - som aldrig liftar. De fotvandrar. En brunett och en blondin, brunetten agerar berättarröst.

De här två tösabitarna kommer traskande i en skog och känner sig lite trötta. De hittar en till synes övergiven villa, och som brukligt är går de in för att sova. Först har de lite lesbisk sex, förstås, men sedan sover de. Men... De är inte ensamma i kåken! En man med härlig mustasch anländer. Han är gangster! Brunetten leker kurragömma med honom, och så har de sex (medan blondinen sover). Mycket gladjazz på soundtracket.

Gangstern har gömt undan stulna juveler och snart kommer hans kompanjoner, anförda av en ond kvinna. Juvelerna är borta! De tror att lifterskorna snott dem, men det har de inte. Bovarna torterar töserna, men brunetten rymmer och lyckas väldigt snabbt gå till en stad (den låg nog om hörnet). Där hittar hon en privatdeckare och hans unga brud till assistent. Tokig trumpetmusik spelas när detektiverna medverkar.

Deckarna och brunetten återvänder till villan, det blir lite jakter och pang-pang, och allt löser sig på slutet. Puh! Lifterskorna skuttar iväg.

Tja, vad ska man säga? Njä, det finns väl inte så mycket att säga. SCHOOLGIRL HITCH-HIKERS är en oskyldig och smålustig film - även om tortyrscenerna verkligen känns malplacerade. Filmen skiljer sig en hel del från Rollins surrealistiska, poetiska vampyrfilmer.
 

GREVINNAN X (Njutafilms)

 Den här gången är det rak hårdporr. Filmen är från 1976 och i en tjusig kåk i en skog bor en man spelad av Alban Ceray - eller "Eyebrows", som vi brukar kalla honom. Hans fru är inte närvarande, så han sätter på hembiträdet. Samtidigt kommer en mystisk gestalt smygande i skogen. Hon bär mask och svarta trikåer, tar sig in i huset och stjäler värdesaker (och passar på att onanera lite).

Nu har det gått mer än en fjärdedel av filmen.

Eyebrows och hans fru ska hålla en fest och ska bland annat bjuda in den mystiska grevinnan Ixe, som de aldrig träffat och inte vet hur hon ser ut. Tjuven stjäler inbjudningskortet!

När festen går av stapeln anländer tjuven och utger sig för att vara grevinnan. Gästerna har hört att hon en gång dansade naken på en fest, och kräver att hon gör det nu också. Så det gör hon. Men - först häller hon en drog i champagnen!

Alla dricker av champagnen - utom tjuven och en snubbe som ser henne. Vilken tur att han också är tjuv! Sedan hänger sig alla i en orgie. Nu är filmen snart slut. Tjuven smyger runt och stjäler gästernas värdesaker.

Men vem kommer då? Jo, den riktiga grevinnan Ixe! Hon spelas av den franska porrstjärnan Karine Gambier, känd från några Jess Franco-filmer. Hon chockas när hon ser sexorgien inne i huset. Men det tar bara två minuter innan hon förförs och idkar älskog hon med.

Tjuven och snubben-som-också-är-tjuv tar alla värdesakerna och sticker. Gästerna - som är nakna - upptäcker att de är bestulna!

Nu blir det naken Benny Hill-jakt i skogen. Tjuvarna kommer undan. Vilken tur för dem! Slut.

Ja, gott folk ... Det finns inte så mycket att säga här heller. För att tala klarspråk: filmen består till 95% av vilt knullande. Granna damer, mycket mustacher, och kameran irrar omkring och vet inte riktigt vad den ska filma.

Som bonus finns en intervju med en av skådespelarna i filmen. Han medverkade i 200 porrfilmer under guldåldern, numera driver han ett erotiskt museum i Paris. Han berättar lite om hur det var på 70-talet. Det han säger är mer eller mindre obegripligt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar