lördag 2 juni 2012

DVD: Faces in the Crowd

FACES IN THE CROWD (Scanbox)
Jag brukar hävda att en film med Milla Jovovich alltid är bättre än en film utan Milla Jovovich. Liksom filmer med ninjor är bättre än filmer utan ninjor. (Således vore en ninjafilm med Milla Jovovich den ultimata filmen)
Men tyvärr är det ju så att långtifrån alla filmer med Milla Jovovich är bra. Ta Julien Magnats FACES IN THE CROWD, till exempel. En thriller som sågades i utlandet och som inte helt överraskande dumpades direkt på DVD i Sverige.
Idén är inte så tokig. Milla spelar Anna Marchant, en gift kvinna som efter en natt på krogen ensam promenerar hem. Staden terroriseras av seriemördaren The Tearjerk Killer - och Anna råkar bevittna ett av hans mord mitt på en bro. Hon ser hans ansikte, men när hon flyr trillar hon över broräcket, slår i skallen och hamnar i plurret. När hon vaknar upp på ett sjukhus visar det sig att hon blivit ansiktsblind. Hon känner inte igen sin man och sina vänner. Inte nog med det, deras ansikten skiftar konstant. Självklart ställer detta till problem när hon ska hjälpa polisen att identifiera mördaren.
Detta upplägg innebär att olika skådespelare spelar samma rollfigur, vilket är rätt intressant. Men det innebär även att jag som åskådare ibland blir lika förvirrad som Anna. Efter ett tag blir handlingen dummare för att mot slutet urarta helt. Dessutom noterade jag en liten detalj i mördarens i övrigt skuggade ansikte i början, en detalj jag genast kände igen när har snart dök upp igen, eftersom han självklart är en ofta förekommande person vi inte ska misstänka är mördaren. Jag tror inte att det var meningen att jag skulle känna igen honom.
Helt uselt är det här inte, men FACES IN THE CROWD är ingen film man bör spendera pengar på att se. Vänta tills den dyker upp på TV, om du nu tvunget vill se den.
Marianne Faithful har en liten roll som psykolog. Hon se ut som Peter O'Toole sminkad som Jokern. Ungefär.0 kommentarer:

Skicka en kommentar