måndag 7 maj 2012

TOPPRAFFEL! sörjer: James Isaac

I januari i år recenserade jag filmen WEEKEND HUNT, som i original heter PIG HUNT. Och nu har dess regissör, James Isaac, dött efter en lång kamp mot cancer. Han blev 51.
Han hann inte med att regissera speciellt många filmer, Isaac. Ursprungligen jobbade han med specialeffekter och han bidrog bland annat till TITTA VI SPÖKAR 2 (som enligt IMDb heter JAKTEN PÅ KRANIET i Sverige - var har filmen, som förstås är HOUSE II: THE SECOND STORY, kallats detta?), JEDINS ÅTERKOMST, GREMLINS, FLUGAN, NAKED LUNCH, TITTA HON SNACKAR OCKSÅ!, VIRTUOSITY och EXISTENZ.
Regidebuterade gjorde Isaac 1989 med TITTA VI SPÖKAR 3, som är HOUSE III - och som släpptes som THE HORROR SHOW i USA, eftersom den inte har någonting alls med de två första TITTA VI SPÖKAR-filmerna att göra. Trean är inte ens en komedi, utan en rak skräckfilm med en hel del gemensamt med Wes Cravens SHOCKER. Det är längesedan jag såg filmen, men jag vill minnas att den är rätt okej. Isaac tog över regin efter att ursprunglige regissören David Blyth fick sparken.
Det dröjde till 2001 innan nästa långfilm kom, den helfestliga JASON X, som många av någon anledning inte alls tyckte om. Folk är konstiga. Den är ju jätterolig på alla sätt och vis.
Nästa film, SKINWALKERS från 2006, har jag inte sett, trots att den släpptes på DVD i Sverige. Jag tror inte att jag fick något recensionsex av filmen. Jag inbillar mig dock att jag hört en del bra saker om den. Och 2008 gjorde James Isaac så WEEKEND HUNT. Den blev hans sista film.

JAMES ISAAC
1960 - 2012
R.I.P.0 kommentarer:

Skicka en kommentar